Селекционерът на националния отбор на Ирландия Мартин О'Нийл изрази удовлетворение от представянето на отбора на европейското първенство по футбол.

Ирландия загуби с 1:2 от домакините от Франция и отпадна на осминафиналите на турнира.

О'Нийл добави, че е разочарован от загубата днес. "Естествено, че сме разочаровани като се има предвид как се разви този мач. Особено ако видите голове, които допуснахме. Ако бяхме удържали още шест-седем минути. . . Разбирам, че това е много време, но в тима на Франция можеше да се появи паника. Невъзможно е да изисквам повече от играчите - те се раздадоха напълно. Ние изиграхме отличен турнир", каза О'Нийл.

"Няма подходящ момента за напускане на шампионата. Ако се гледаме в нашата игра на европейското първенство, като цяло можем да сме доволни, въпреки днешното разочарование. Някои наши млади играчи дебютираха на такова ниво и ние се надяваме това да им помогне в развитието. Класиране на осминафинал е отлично постижение за Ирландия. Но това не е причина да ставаме самонадеяни", добави селекционерът на Ирландия.

"Феновете ни бяха чудесни и в четирите мача и дадоха допълнителна енергия на играчите. Аз не мога да бъда по-горд с привържениците - те са чест за страната", каза още О'Нийл.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!