Рой Ходжсън логично не беше в настроение на последната си пресконференция като селекционер на Англия. Ходжсън подаде оставка след загубата от Исландия с 1:2 на осминафиналите на Евро 2016.

"Въобще не знам какво правя тук. Но ми казаха, че е важно да се явя. Предполагам, че отчасти това е тъй като хората все още остроумничат по повод нашето трагично представяне. Предполагам ме извикаха, защото все някой трябва да се изправи и да поеме камъните и стрелите", каза Ходжсън. 

Критиците разкъсаха отбора на Ходжсън след позорната загуба от Исландия но се разделиха в мненията си дали това е най-тежкото поражение само за това поколение на Англия или е най-тежкото въобще в историята на отбора.

"Днес съм доста разстроен. Нощта беше тежка за всички. Показахме наченки да добър футбол в трите мача от груповата фаза, но тази загуба унищожи всичко", каза още Ходжсън.

Треньорът добави, че се е явил преди медиите, за да не остави впечатление, че се страхува от критиките.

"Никога не съм бягал от пресконференциите. Толкова много неща ще се изпишат за нашия провал, затова каквото и да кажа, само ще налее масло в огъня", коментира Рой Ходжсън.