Германия - Италия, четвъртфинален сблъсък на европейското първенство по футбол. Стадион "Стад дьо Бордо", 22.00 часа българско време, пряко в Gol.bg.

Вероятни състави: 

Германия: Нойер, Боатенг, Хумелс, Хектор, Кимих, Кедира, Кроос, Йозил, Дракслер, Мюлер, Гомес

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Флоренци, Пароло, Стураро, Джакерини, Де Шилио, Пеле, Едер 

Прогнозирайте ТУК срещите от Евро 2016 и спечелете страхотни награди

Прогноза на Gol.bg:

Една от най-големите класики в историята на футбола ще зарадва зрителите още на четвъртфиналите на Евро 2016. Според повечето специалисти това са най-силните отбори в турнира и за съжаление един от тях ще отпадне рано-рано.

Италия е най-неудобният съперник на Бундестима в исторически план, надвивайки Маншафта на полуфиналите на Мондиал 2006 в Германия и на полуфинала на Евро 2012. Бундестимът няма победа над днешния си противник в последните осем мача на големи форуми.

В лагера на германците няма персонални проблеми, докато Антонио Конте няма да може да използва наказания Тиаго Мота и контузения Антонио Кандрева. До последно пъд въпрос ще бъде Даниеле де Роси, който също е с травма.

През пролетта италианците загубиха тежко с 1:4 в Мюнхен в приятелски мач (първо поражение срещу този опонент от 1995 година насам), но като цяло имат предимство от 15:8 победи в 33 срещи и голова разлика 49:40 в своя полза.

Трикратният първенец Германия е спечелила всичките си пет четвъртфинала на европейски финали, докато шампионът от 1968 година Италия има две победи в четири мача на тази фаза. Адзурите обаче нямат загуба от този противник на голям турнир в изиграните 8 мача, побеждавайки го цели три пъти във фазата на полуфиналите и на финала на Мондиал 1982.

Момчетата на Йоги Льов още не са допускали попадение на европейското първенство, а силната им атака е предпоставка да ги смятаме за основен фаворит. Големият тест обаче е точно тази вечер, защото срещу себе си германците ще имат навярно най-грамотния отбор в тактическо отношение.

Твърде вероятно е двата тима да бъдат прекалено предпазливи, заради огромния взаимен респект. При евентуални дузпи предимството ще е на страната на световния шампион (5:1 победи с дузпи на европейско или световно), докато италианците са с баланс 3:4.

За разлика от всички предишни случи, този път германците изглеждат узрели да хванат "черната си котка", разполагайки с по-голяма индивидуална класа и самочувствието от спечелената световна титла. 

Големите козове на италианците са опитът на Джиджи Буфон, който умело управлява защитата пред него, както и енергията, която Конте пренася в състава си. Ще заложим на здрава битка, много голове и краен успех за Бундестима.

Резултат:  Германия - Италия 2:2 в редовното време, 3:2 след продължения