Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Представяме ви нашата рубрика, която е посветена специално на Евро 2016.

В нея участва красивата страна на спортния отдел на Bulgaria ON AIR – Десислава Джерманска, Ваня Симонска и Велислава Миланова.

Трите прелестни колежки ще кръстосат шпаги помежду си на шампионата на Стария континент и ще дават своите прогнози за всеки един мач.

Според регламента, познат знак носи една точка, а познат точен резултат три точки. След финала на 10 юли ще обявим победителя, за когото е приготвена специална награда.

Прогнозирайте срещите от Евро 2016 ТУК и спечелете награди!

Временно класиране:

Ваня – 44 точки
Деси – 35
Вели – 33

Ето и техните прогнози за мача Франция – Исландия:

Ваня:

Домакинът Франция срещу сензацията на Евро 2016 Исландия – мач, който се очаква с огромно нетърпение дори и от хората, които по-слабо се вълнуват от футбола. "Петлите" влизат като фаворит в срещата, но пък и напрежението и очакванията върху тях ще бъдат по-големи. Докато от своя страна исландците няма какво да губят и ще бъдат психически по-освободени. Откъм статистика "петлите" са облагодетелствани, но на такива първенства всичко е възможно. Дотук французите са допуснали най-малко удари по посока вратата си, а отборът на Исландия вкарва във всеки мач. Защитата на домакините вече ни показа, че може да се пропуква и затова мисля, че ще станем свидетели на мач с голове и в двете врати. Франция обаче според мен ще отбележи с попадение повече.

Прогноза: 2:1

Деси:

Футболният отбор на малка Исландия накара милиони да симпатизират именно на него. Той повечето ще стискат палци за тях,  а не французите. И е напълно в способността им да поднесат изненада. Нямат загуба на Евро 2016! Видяхме срещу Англия, че класирането им не беше плод на късмет и случайност. Но едва ли днес французите ще бъдат толкова пасивни в атака, както бяха англичаните. Франция е без грешка дотук, но някак вяла. Всъщност показа, че може да бъде пробита. Да, но трудно на четвъртфинал. Не вярвам домакините да се изложат в тази фаза. Едва ли ще има подценяване. Въпросът е дали отново ще решат срещата след почивката. Очаквам интересен мач с напрегнато начало.

Прогноза: 2:1

Вели:

След всички изненади на Евро 2016 до момента, не очаквам повече. Домакините от Франция не бяха особено убедителни от началото и побеждаваха минимално. Исландците пък са приятната изненада и играят много стабилно и сърцато. Очаквам трудна, но все пак победа за "петлите" и класирането им на полуфинал.

Прогноза: 2:1