В събота Германия сложи край на прокобата срещу Италия и за първи път елиминира адзурите на голям форум, но това не попречи на УЕФА да заложи на италиански рефер за мача на Бундестима с Франция на полуфиналите на Евро 2016.

44-годишният Рицоли ще свири четвърти мач на Евро 2016. Той ръководи осминафинала между Франция и Република Ирландия, спечелен от домакините на турнира с 2:1.

Интересното е, че той носи късмет на Германия, защото свири финала на Мондиал 2014, когато Марио Гьотце вкара скъпоценния гол срещу Аржентина и донесе четвъртата световна титла на германците.

Тогава Рицоли беше обвинен, че е ударил рамо на Маншафта, спестявайки червен картон на вратаря Мануел Нойер, който влезе мощно с коляно в главата на Гонсало Игуаин (на снимката долу).

Рицоли беше съдия и на финала на Шампионската лига през 2013 година, когато Байерн Мюнхен победи Борусия Дортмунд с 2:1. Тогава той спести червен картон на бившия бранител на баварците Данте, който изрита Марко Ройс в корема (на снимката долу), без да се опитва да играе с топката. Дни след мача дори се заговори, че Рицоли се е сдобил с приказна вила в Швейцария...

Шведът Йонас Ериксон пък ще ръководи полуфиналния мач от европейското първенство по футбол между Португалия и Уелс.

За него това е трети мач на турнира. Скандинавецът е добре запознат с отбора на Уелс, след като беше главен съдия при победата на отбора с 3:0 срещу Русия в груповата фаза. Ериксон е известен като "най-богатата свирка" в света.