Бившият селекционер на португалския национален отбор Луиш Фелипе Сколари вярва, че "Селесао" има шансове да спечели Евро 2016. На полуфиналите португалците ще срещнат Уелс, а двубоят е определян като дуел между съотборниците в Реал Мадрид Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

"Възможно е, защото португалците винаги са играли по-добре срещу по-качествените съперници. Ако победят Уелс, ще трябва да играят срещу Франция на финала. Това определено ще бъде много трудно, но никой никога не е смятал, че тези мачове са лесни. Португалците са готови да достигнат до финала", коментира 67-годишният Сколари пред телевизия РТП, отписвайки световния шампион Германия, пребил водената от него Бразилия със 7:1 на полуфинала на Мондиал 2014.

Той говори и за Кристиано Роналдо, който допусна колебливо представяне на шампионата на Стария континент във Франция 

"Роналдо е много добър футболист и е нормално да има проблеми след дълги сезон. Португалия не зависи само от неговата игра. Куарезма е много добър футболист. Същото важи и за Нани, както и за новото попълнение на Байерн Мюнхен Ренато Санчес", добави специалистът, който беше начело на Португалия в периода 2002-2008 година.