Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош не се съгласи с мнението, че неговият отбор е фаворит в предстоящия полуфинал на Евро 2016 срещу Уелс тази вечер.

По-рано треньорът на Уелс Крис Коулман заяви, че Уелс е аутсайдер в мача заради по-големия опит на Португалия в такива мачове.

"Така ли е казал? Сигурно се шегува. Уелс се справя прекрасно на турнира. Те спечелиха равностойна група, надиграха силни отбори, в това число Белгия, която е първа от европейските страни в ранглистата на ФИФА. Изпитвам уважение към Коулман. Той е прекрасен треньор", каза Сантош.

"Най-важният мач на европейското беше първият. Но и всеки ден е важен. Баба ми казваше, че важното е да се събудиш сутрин, това означава, че си жив", добави още Сантош. 

Португалия се промъкна до полуфиналите, макар че още няма победа в редовното време. И петте срещи на отбора завършиха наравно в редовните минути, като една победа бе извоювана след продължения срещу Хърватия с 1:0, а веднъж спечелиха след дузпи на четвъртфиналите срещу Полша.

"Понякога трябва да сме прагматични. Хубаво е да играеш красиво, но това не винаги ти носи трофеи", каза Сантош.

За полуфинала срещу Уелс Сантош няма да може да разчита на полузащитника Вилиам Карвальо, който е наказан заради картони.

"Не аз пиша правилата, но тези дисквалификации заради картони са уместни само за груповата фаза. След това пак трябва да има санкции, но не само заради два жълти картона", коментира Сантош.