Шок и ужас на Евро 2016! От тук нататък турнирът ще носи тъга в очите на децата, независимо дали любимият им отбор печели, или губи. Особено когато става дума за децата на звездите на европейското, които досега излизаха по терена след мачове, за да се радват заедно с тях. От УЕФА обаче са решили да сложат край на тази "скандална" практика. С нелогичното обяснение, че става дума за мерки за сигурност. "Това е европейско първенство и поне терените не са място за семейни мероприятия", отсякоха от УЕФА.

Решението на европейската футболна централа хвърли в потрес и фенове, и функционери, а най-голямо е недоволството в редиците на днешните 1/2-финалисти Уелс и Португалия. "За съжаление УЕФА не одобрява децата, защото тълкува нахлуването им като посегателство върху терените, но нашият отбор се чувства като едно семейство и мястото им е сред нас", изригна шефът на уелската федерация Дейвид Грифитс, цитиран от "7 дни спорт". Според запознати решението на УЕФА да не допуска повече "парашутисти" по терените след мачовете от европейското е удар не срещу децата, а срещу камарите близки и далечни приятели на футболистите, които се изсипват и газят наред тревата. От тук нататък обаче място и за такива странни субекти по терените няма да има.

Иначе от УЕФА побързаха да си дадат отлична оценка за провеждането на турнира, въпреки че решителната му фаза тепърва предстои. "Поне до момента с организацията не е имало никакви проблеми и се надяваме, че така ще си остане - коментира директорът на турнира Мартин Кален. - Доволни сме, френските власти правят много и контролират всичко, което не изглежда на 100%. Досега обаче всичките тревоги са фалшиви!"