Голмайстор номер едно в историята на световните първенства Мирослав Клозе изрази очакване бившият му съотборник в националния отбор на Германия Томас Мюлер скоро да прекъсне головата си суша.

Мюлер, който има 10 попадения на финали на световно първенство, все още не е открил сметката си на вече втори европейски шампионат. 

26-годишният нападател на Байерн Мюнхен обаче ще има отличен шанс да прекрати негативната си серия в сряда срещу Франция. Очаква се Мюлер да започне на върха на атаката за Германия в полуфиналния мач с домакините.

"Мюлер няма нужда някой да му натяква, че не вкарва. Когато над нападателите има напрежение, те не могат да дадат най-доброто от себе си. Марио Гьотце затова вкара на финала на световното, защото никой не очакваше от него да го направи", каза 38-годишният Клозе.

Клозе, който има 71 гола за националния отбор на Германия, си пожела предстоящият мач да бъде като знаменития полуфинал с Бразилия отпреди две години, когато Германия спечели със 7:1.

"Беше невероятно, защото ние показахме отлична игра. Надявам се, че мачът в четвъртък ще бъде подобен спектакъл. Аз вярвам в момчетата", заяви Клозе.

За мача с Франция Германия ще бъде без наказания Матс Хумелс и без контузените Сами Кедира и Марио Гомес.