Паника преди днешния втори 1/2-финал от Евро 2016 между Германия и Франция на "Стад Велодром"! И двата отбора са в шок от 36-градусовата сахарска жега, която задушава от няколко дни Марсилия и няма никакво намерение да отпусне в навечерието на големия мач.

Въпреки това обаче двата отбора няма да взимат специални мерки и няма да разполагат с така наречените "жилетки за охлаждане". А единствената им утеха ще бъде по-чест водопой, който главният съдия Никола Рицоли е длъжен да отпусне, в случай че градусите не намалеят значително привечер.

"Знаехме, че все някога ще стане по-горещо, така сме готови. Готови сме и за фанатичната подкрепа, която Франция ще получи от публиката", отсече снощи селекционерът на Германия Йоахим Льов. Именно за споменатите от Йоги фенове обаче жегата ще бъде най-големият проблем в Марсилия днес. Очакванията са заради адските жеги и пълното безветрие всички да се изпокрият по кръчмите в очакване на мача. Това обаче може да се окаже причина за множество препили ултраси и кървави сблъсъци между двете агитки.

Иначе бившият немски национал Михаел Балак прогнозира уверено финал за Бундестима. "Много е просто, отборът ни е по-добър от французите - отсече Балак. - Те имат някаква индивидуална класа, но напрежението ще ги вдърви. Затова казвам, че ще бием 2:0!"