Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg! Заедно ще проследим горещия полуфинален мач на Евро 2016 между световния шампион Германия и домакина Франция.

"Петлите" притежават най-мощната атака на турнира, докато Бундестимът може да се похвали с най-здравата отбрана, допускайки само едно попадение от дузпа. 

В исторически план Франция има предимство от 12:9 победи, но повечето от тях са дошли в контроли. На големи форуми двата тима имат 4 срещи - винаги на световни финали и Германия води с 3:1 успеха.

Галерия

Селекционерът на Германия Йоахим Льов заздравява средната си линия, пускайки черноработника Емре Джан. Той ще трябва да помага на Бастиан Швайнщайгер и Тони Кроос, за да може последният да се заеме повече с организирането на атаките. Томас Мюлер пък ще търси първия си гол изобщо на европейски финали, макар да има цели 10 попадения на световни първенства.

Наставникът на французите Дидие Дешан залага на атомното си нападение, а на върха на атаката е Оливие Жиру, който беше под въпрос вчера.

Всяка една промяна в резултата и най-интересните моменти в двубоя може да проследите минута по минута ТУК.

Франция ще търси реванш за загубата с 0:1 на четвъртфиналите на Мондиал 2014 в Бразилия, но това е първият сериозен тест за тима на домашната надпревара. Да си пожелаем вълнуващ сблъсък с много голове в двете врати!

 

Германия - Франция 0:2

0:1 Гризман - 45' +1, дузпа

0:2 Гризман - 72'

 

Германия: Нойер, Хьоведес, Боатенг, Хектор, Кимих, Швайнщайгер, Джан, Кроос, Йозил, Дракслер, Мюлер

Франция: Лорис, Косиелни, Умтити, Евра, Саня, Матюиди, Погба, Сисоко, Гризман, Пайе, Жиру

 

Прогнозирайте ТУК срещите от Евро 2016 и спечелете страхотни награди