Нападателят на Франция Оливие Жиру не можеше да си намери място от щастие след победата с 2:0 над Германия, която класира "петлите" на финала на Евро 2016.

Той заяви, че дузпата в края на първото полувреме, от която Антоан Гризман откри резултата, се оказала с голяма тежест за крайния изход на дербито. Допреди нея световният шампион имаше надмощие на терена на "Стад Велодром".

"Ключов момент беше да отбележим първия гол, дузпата промени мача, защото Германия създаде доста опасности през първото полувреме, но не успя да вкара", каза Жиру.

"Беше минало доста време откакто бяхме побеждавали този отбор в голям мач. Бяхме доста уморени, но и щастливи. Ще се насладим на това и се фокусираме за финала в неделя. Искам да напиша глава в историята и да постигна нещо голямо".

"Надяваме се, че ще имаме страхотен завършек на първенството. Не можем да спрем сега", добави нападателят на Арсенал, който от началото на турнира има три гола, два от които вкарани при разгрома с 5:2 над Исландия.

На финала Франция ще срещне Португалия, като мачът на "Стад дьо Франс" в неделя започва от 22.00 часа българско време и може да се проследи на живо в Gol.bg.

ТУК можете да дадете вашите прогнози за срещите и да спечелите страхотни награди.