Защитникът на Франция Патрис Евра заяви, че се надява в неделя да плаче от радост.

Тогава "петлите" излизат във финала на Евро 2016 срещу Португалия на Кристиано Роналдо. Те си осигуриха участие в големия мач, след като снощи победиха с 2:0 световния шампион Германия в Марсилия.

"Знаехме, че германците ще владеят топката през повечето време, защото те са много класен отбор. Но ние показахме търпение, решителност и уважение към противника, затова и спечелихме заслужено".

Извървяхме дълъг път, за да стигнем до тук, като първата стъпка беше онзи двубой с Украйна през 2013 година, който спечелихме с 3:0. Сега вече сме длъжни да спечелим последния мач и вземем трофея. Лично за мен това е последен шанс за купа с националния отбор. Надявам се, че в неделя ще плача от радост", каза 35-годишният Евра.

Лоран Кошчелни също беше изключително щастлив от големия успех над Бундестима. "Това не беше реванш за загубата на Мондиал 2014 (б.а. 0:1). Преди мача Дешан ни каза, че онзи мач е в миналото, а ние трябва да напишем нова история на домашния ни шампионат. Не беше лесно – Германия е много силен отбор. Имаше моменти, в които те изцяло контролираха играта. Но ние бяхме като едно, борихме се, помагахме си. Трябва да продължим да работим, защото ни остана още само една важна крачка – победа над Португалия на финала", заяви бранителят.

Португалия и Франция излизат един срещу друг в неделя от 22.00 часа наше време и срещата може да се проследи на живо в Gol.bg.