Португалия - Франция, финал на Евро 2016, стадион 'Стад Дьо Франс', 22 часа българско време. 

Вероятните състави на двата тима

Франция - Лорис, Саня, Кошчелни, Юмтити, Евра, Погба, Матюиди, Сисоко, Гризман, Пайе, Жиру

Португалия - Руи Патрисио, Седрик, Пепе, Герейро, Вилям Карвальо, Адриан, Жоао Мария, Ренато Санчес, Нани, Роналдо

Прогноза на Gol.bg
Без никакво съмнение 'петлите' имат предимство в този мач, тъй като са домакини на турнира и играят пред своя публика, но все пак не трябва да се забравя, че това е финал на Европейско първенство, така че всеки един от двата отбора може да спечели трофея.

Под въпрос за иберийците е Пепе, който страда от травма, но все пак е с големи шансове да играе днес. При французите няма кадрови проблеми и Дидие Дешан ще може да разчита на най-доброто.

Франция е спечелила три от предишните си четири финала на световни и европейски първенства, и определено има повече опит в това отношение от своя противник, макар генерацията в момента да е различна.

Освен това страната е без загуба в последните си 18 мача на големи турнири, на своя земя.

Евентуална победа ще направи така, че французите да се изравнят с Германия и Испания като трикратни европейски шампиони.

Антоан Гризман от своя страна може да стане третият французин, който да стане едноличен голмайстор на голям форум. До момента това са правили Мишел Платини и Жус Фонтейн. 

Дидие Дешан пък има страхотна възможност да стане вторият човек, който печели европейското първенство като играч и като треньор след Берти Фогтс, който направи същото с Германия. 

Португалците ще гонят първи трофей на подобен турнир, след като през 2004 година изпуснаха доста злощастно отличието, след като загубиха на финала срещу Гърция.

Франция спечели последните си 10 мача срещу Португалия. Общият баланс в срещите между двата тима е 18 победи за французите, 1 реми и 5 победи за португалците.

Последната среща при която иберийците избегнаха поражението от 'петлите' бе контролата през 1975 година, когато Португалия постигна успех с 2-0.

Двете страни са изиграли две контроли в последните две години, като и двата мача бяха спечелени от французите - с 1-0 и 2-1 .

Нашата прогноза за този мач е успех с 2-0 за Франция.

Прогноза - ПОРТУГАЛИЯ - ФРАНЦИЯ 0-2