Звездата на Португалия Кристиано Роналдо акцентира след снощния триумф на Евро 2016, че никой не е вярвал в успеха на отбора.

"Португалия заслужаваше всичко това след дълги години на саможертва. Никой не вярваше в нас", отсече Кристиано, който получи контузия още през първото полувреме на снощния мач с Франция и беше заменен принудително.

"Аз вече съм печелил всичко на клубно ниво и ми липсваше нещо с националния отбор", добави звездата, предсказал победния гол на Едер. "Отдавна съм във футбола и имам много предчувствия. Усетих, че той ще успее да вкара гол."

"Толкова съм щастлив - изключително много. Чакам това от толкова дълго време, от 2004 година. Помолих Бог да ми даде още един шанс. Желанието ми се сбъдна. Португалският народ заслужава тази титла, играчите също."

"За нещастие нещата не се стекоха добре за мен. Контузих се в първите минути, но винаги съм вярвал в съотборниците си. Те имат качества и възможности и заедно със стратегията на треньора стигнаха да победата."

"Това е един от най-щастливите моменти в кариерата ми. Уникален и незабравим миг за мен и за всички португалци. Винаги съм искал да спечеля голям трофей с националния отбор и да вляза в историята. Постигнах го. Благодаря на Господ, че нещата се случиха."