Бившият вече национален селекционер на Испания Висенте дел Боске заяви, че ще се радва, ако един ден Пеп Гуардиола поеме"Ла Роха".

65-годишният Дел Боске определи мениджъра на Манчестър Сити като най-подходящия специалист за тази работа, въпреки каталунските корени на Гуардиола.

"Гуардиола е най-добрият треньор в света, който непрекъснато се развива", каза Дел Боске.

"В миналото в Испания идваха треньори от чужбина. Сега нашите треньори са тези, които показват по целия свят как се играе футбол. Ние сме много горди с това, особено от Гуардиола, защото резултатите, които той постигна, доскоро бяха немислими."

"Не виждам причина, поради която Гуардиола да не може да стане треньор на националния отбор на Испания. Вярно е, че е каталунец, но нашата работа е да обединяваме хората. Неговото назначение би било от полза не само на футбола в Испания, но и на цялата страна, а най-вече на Каталуния", завърши Дел Боске.

Испанската футболна федерация продължава с търсенето на нов национален селекционер, след като договорът на Дел Боске не беше подновен след отпадането на осминафиналите на Евро 2016.