Лудогорец реализира трети изходящ трансфер през това лято. След като клубът продаде Жуниор Кайсара на Шалке 04 и Юнес Хамза на иранския Терактор Табриз, сега Христо Златински бе пласиран в Университатя Крайова.

Халфът подписа с румънския тим. Там той ще бъде съотборник с бившия защитник на ЦСКА Апостол Попов. Сделката между между двата клуба е била договорена в петък.

Тогава директорът на Университатя Феликс Григорие е имал среща с президента на шампионите Александър Александров, за да уточни последните детайли около трансфера. Очаква се румънците да броят 100 000 евро на Лудогорец за правата на българина, което прави около 200 000 лева.

С получените пари разградчани няма да могат да избият разходите си направени за Златински в двегодишния му престой в клуба. Според информациите в Румъния за сделката е съдействал и бранителя на Лудогорец Козмин Моци.

30-годишният полузащитник пристигна в Разград през лятото на 2013 година, когато напусна „Лаута”. За два сезона в отбора той изигра 81 мача във всички турнира и вкара 14 попадения.

Най-силният период на Златински бе по времето на Стойчо Стоев. Тогава халфът реализира някои много важни голове, с които помогна на Лудогорец да достигне до 1/8 финал в Лига Европа.

През последната кампания при Георги Дерменджиев обаче формата на халфа рязко спадна. Затова той не бе взет от новия треньор Бруно Рибейро на лагера в Австрия, а остана да тренира самостоятелно.

Така бившият капитан на Локо Пд пропусна възможността да се изправи срещу бъдещия си клуб Университатя Крайова, с когото Лудогорец игра контрола в алпийската държава и спечели с 1:0.

С преминаването на Златински в Университатя се увеличава и българския легион в румънското първенство, след като от това лято там заиграха още Апостол Попов, Пламен Илиев, Радослав Димитров, Георги Сърмов и Орлин Старокин. В новият си клуб Златински ще получава около 8000 евро.