Карло Анчелоти е фаворит на букмейкърите за наследник на Арсен Венгер в Арсенал, след като ерата на французина на „Емиратс“ на практика е приключила. 

Двете тежки загуби от Манчестър Сити с по 0:3 окончателно са свалили доверието от борда на директорите към наставника и очакванията са най-после той да освободи поста, макар че част от феновете искаха това да се случи доста по-рано. 

Анчелоти в момента е без работа, което го прави много добър избор, а освен това има опит от английския футбол, след като преди няколко години работи в Челси и изведе тима до титлата през 2010. 

Има обаче и други опции, като една от тях е бившият халф на Арсенал Патрик Виейра, който трупа опит като треньор на Ню Йорк Сити. Бившият му съотборник Рей Парлър призова именно Виейра да наследи Венгер, а и 41-годишният млад треньор вече продаде имението си в Чешир, което също засили слуховете, че това е възможно да се случи. 

Сред спряганите имена за поста в Арсенал са още Йоаким Льов, Микел Артета, Диего Симеоне, Брендън Роджърс, Луис Енрике, Масимилиано Алегри и Тиери Анри, като ще бъде много интересно на кого ще се спре ръководството.