Реал Мадрид се доближи до титлата в Испания, след като победи Депортиво Алавес с 2:0 в двубой от 35-ия кръг на Ла Лига, игран на стадион "Алфредо ди Стефано".

Футболистите на треньора Зинедин Зидан поведоха в резултата рано, рано в срещата, след като Караим Бензема (12') бе точен от дузпа. Това е четвърти от наказателен удар за "белия балет" от подновяването на първенството. През втората част Марко Асенсио (51') удвои преднината за домакините и оформи крайния резултат.

Така Реал продължава да е на върха с 80 точки, с 4 повече от кръвния враг Барселона в оставащите три кръга до края на сезона. Алавес пък се намира на 17-ото място с 35 пункта. 

Двубоят започна отлично за гостите, които можеха да шокират играчите на Реал още в третата минута. Хоселу успя да засече с глава центриране дълбоко в наказателното поле, но прати топката директно към напречната греда.

В 11-ата минута Химо Наваро игра непозволено на линията на пеналтерията и препъна Ферлан Менди. Съдията Хесус Химо Наваро не се поколеба да посочи бялата точка. Карим Бензема се нагърби с отговорността и не сгреши.

В 14-ата минута Тони Кроос се озова с топката малко пред наказателното поле. Футболистът изстреля мощен удар, но топката мина малко над напречната греда.

В 26-ата минута Оливър Бърк получи хитро подаване и без да се замисли, дръпна спусъка. Топката бе насочена към долния десен ъгъл, но Тибо Куртоа направи великолепно спасяване.

В следващите минути домакините контролираха случващото се на терена, но не успяваха да пробият добре подредената защита на Алавес. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Втората част започна по чудесен начин за домакините, които в 51-ата минута успяха да удвоят преднината си. Карим Бензема бе изведен по прекрасен начин зад гърба на защитата на Алавес. Французинът напредна и пусна успоредно към Марко Асенсио, който имаше лесната задача да насочи топката от удобна позиция. Попадението първо бе отменено заради засада, но съдията Мансано се консултира с ВАР и зачете гола.

В 58-ата минута вездесъщият в този мач Бензема получи хитро подаване и директно отправи изстрел на около метър от линията на пеналтерията. Топката летеше към десния ъгъл, но Роберто Хименес реагира блестящо. Малко след това Модрич центрира опасно, но Родриго се размина със сантиметри от това да засече с глава на празна врата.

Три минути по-късно гостите можеха да върнат едно попадение. Хоселу получи топката в наказателното поле и нанесе мощен удар към вратата. Тибо Куртоа обаче внимаваше и спаси.

В следващите пъти "белия балет" на няколко пъти се размина с класическия резултат в срещата, след като гостите сякаш се примириха с резултата. Единствено добрите изяви на вратаря на баските Роберто не позволиха да се стигне до ново попадение.

Реал Мадрид - Депортиво Алавес 2:0

Голмайстори: Карим Бензема (12'), Марко Асенсио (51')

Реал Мадрид: Куртоа, Васкес, Милитао, Варан, Менди, Каземиро (Диас 90+4'), Кроос, Модрич (Валверде 70'), Родриго (Иско 82'), Асенсио (Винисиус 70'), Бензема (Азар 82')
Треньор: Зинедин Зидан

Алавес: Хименес, Наваро (Агирегабирия 24'), Лагуардия, Ели, Марин, Камараса, Фейса (Махмуд 58'), Бърк, Мендес (Сайнц 68'), Перес (Риоха 56'), Хоселу (Родригес 68')
Треньор: Хуан Рамон Лопес Мунис

Мадрид, стадион "Алфредо ди Стефано"
Съдия: Хесус Хил Мансано
Жълти картони: Махмуд (Алавес)