Реал Сосиедад – Реал Мадрид, мач от 2-рия кръг на Ла Лига, стадион „Аноета“, 22:00 часа българско време.

Групата на Реал Мадрид

Вратари: Куртоа, Лунин, Алтубе

Защитници: Карвахал, Рамос, Варан, Начо, Марсело, Одриосола, Менди

Полузащитници: Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Йодегор, Марвин, Арибас

Нападатели: Бензема, Майорал, Йович, Винисиус, Родриго

 

Прогнозата на Gol.bg:

Реал Мадрид започва защитата на титлата си в Испания с тежко гостуване на Реал Сосиедад в Сан Себастиан. Тимът на Зинедин Зидан спечели Ла Лига след невероятно представяне в последните мачове на сезона и преднина от 5 точки пред Барселона. Реал Сосиедад пък завърши 6-ти в крайното класиране, а този сезон започна с равенство срещу Валядолид.

През лятото тимът на Сан Себастиан бе подсилен с класата на Давид Силва, който бе привлечен със свободен трансфер. 34-годишният полузащитник напусна Манчестър Сити, след като изтече договорът му.

Баските успяха да вземат два от последните си 4 мача срещу Реал Мадрид, но пък тимът на Зидан спечели последния сблъсък между двата отбора – 2:1 малко след подновяването на първенството заради пандемията от Covid-19.

Мачът ще бъде любопитен и заради Мартин Йодегор, който се завърна в Реал Мадрид, след като впечатли с изявите си под наем в Сан Себастиан през миналия сезон.

Проблемите за наставника на домакините са сериозни, след като Асиер Ияраменти, Лука Сангали, Мартин Меркеланс и Мартин Субименди са контузени, докато нападателят Вилиан Жозе е под въпрос. Игор Субелдиа също има проблем в коляното, заради което е вероятно Андер Гевара да започне като титуляр в средата на терена. Очаква се атаката да водят Александър Исак и Микел Оярсабал.

За Реал Мадрид твърдо аут са контузените Еден Азар, Лукас Васкес, Иско, Мариано и Марко Асенсио. Под въпрос е Едер Милитао заради мускулен проблем.

Резултат: 1:2