Ливърпул и Манчестър Юнайтед не излъчиха победител и завършиха 0:0 в голямото дерби на английския футбол.

Двубоят се понрави с изключителна тактическа дисциплина и от двата тима, но равенството облагодетелства състава ръководен от Оле Гунар Солскяер, чийто тим запази първото си място.

Ливърпул пък увеличи серията си без загуба на Анфийлд на внушителните 68 мача.

През първата част домакините бяха по-активният отбор и до 30-тата минута бяха обкръжили вратата на Юнайтед, но до точен удар към вратата на Де Хеа така и не се стигна. "Червените дяволи" постепенно изравниха играта и на свой ред създадоха няколко положения, но в крайна сметка първото полувреме свърши при нулево равенство.

Второто полувреме Юнайтед бе по-добрият отбор на терена и само блестящите прояви на Алисон на вратата на Ливърпул оставиха нулевото равенство непроменено.

Равенството оставя "червените дяволи" на първа позиция с 37 точки,  а "мърсисайдци" вече са трети със своите 34.


 

Първите десетина минути от срещата бяха равностойни. Събитията бяха концентрирани основно в центъра на терена, където двата отбора упражняваха сериозна преса.

В 17-тата минута Ливърпул пропусна добра възможност да открие резултата. Мане получи топката в наказателното поле и върна назад към нахлуващия Фирмино, но ударът на бразилеца прелетя встрани от вратата.

Натискът на "мърсисайдци" постепенно се засилваше, но домакините така и не успяваха да отправят удар в очертанията на вратата. Статистиката показваше 7 опита за отбелязване на гол от тяхна страна, но без точен удар.

Юнайтед постепенно укроти вихрените атаки на Ливърпул и 10 минути преди края на първата част "червените дяволи" стигнаха до най-доброто си положение за гол. Бруно Фернандеш стреля опасно от пряк свободен удар, но кълбото мина на милиметри от сглобката на вратата.

В последните минути преди паузата гостите окончателно изравниха играта, но няколко опасни атаки на Юнайтед приключиха с вдигнат флаг за засада. Повторенията убедиха всички в правотата на арбитрите.

Осем минути след подновяването на играта Антони Марсиал и Бруно Фернандеш взаимодействаха отлично в наказателното поле на домакините и последния излезе на стрелкова позиция, но изстрелът му бе блокиран и Юнайтед се задоволи с изпълнение на корнер, от който не произлезе нищо.

В 62-рата минута гостите не изнесоха добре топката и тя се озова в краката на Мохамед Салах. Той бе около точката за изпълнение на дузпа, но се засуети и изстрелът му бе блокиран.

Четвърт час преди края видяхме и най-чистото положение в мача до момента. То бе дело на Манчестър Юнайтед. Рашфорд изведе Шоу отляво и крайният защитник пусна остра топка в наказателното поле. Там Фернандеш я засече, но Алисон се справи блестящо и с крак опази мрежата си суха.

Малко по-късно Алкантара отправи яка тупалка към Де Хеа, но стражът на "червените дяволи" демонстрира голямата си класа и отрази удара му по невероятен начин.

Ливърпул оцеля и в 83-тата минута, когато Погба се озова фронтално срещу вратата и стреля мощно, но Алисон отново демонстрира висша класа и се справи.


Ливърпул - Манчестър Юнайтед 0:0

 

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Хендерсън, Робъртсън, Вайналдум, Алкантара, Шакири, Салах, Мане, Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Фред, Погба, Мактоминей, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал(Кавани - 61')

Мениджър: Оле Гунар Солскяер

Главен съдия: Пол Тиърни

Жълти картони: Шакири, Фабиньо;