Динамо Минск – Черно море, среща-реванш от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа, Минск, , начало: 18:00 часа наше време.

Групата на Черно море за мача:

Вратари: Георги Китанов, Александър Чанович

Защитници: Михаил Венков, Жиньо, Стефан Станчев, Траян Траянов, Мамуту Кулибали

Халфове: Даниел Георгиев, Стенио, Тодор Паланков, Марчин Буркхардт, Матиас Курьор, Мехди Бурабия, Марк Клок, Андреас Васев, Симеон Райков

Нападатели: Вилиян Бижев, Живко Петков

Прогноза на Gol.bg:

Черно море има много трудна задача при гостуването си на Динамо Минск в реванша от 2-ия квалификационен кръг на Лига Европа. В първата среща у нас се видя, че двата отбора са равностойни, но "моряците" изпуснаха питомното и в Беларус ще трябва да гонят дивото след 1:1 в Разград.

Домакинското предимство на Динамо може да изиграе решаваща роля, но варненци вярват в собствените си сили, което е добре. Никола Спасов допълнително надъха възпитаниците си, заявявайки, че носителят на Купата на България е по-класният тим и излиза единствено и само за победа в Минск.

Спецът няма сериозни кадрови проблеми и се очаква на върха на атаката да заложи на миналия през Ливърпул Вилиан Бижев. Зад него ще действат Симеон Райков, Мехди Бурабия и голмайсторът от първия мач за Черно море Матис Курьор, който се намира във великолепна форма и вкара и на Пирин в "А" група.

Бившият халф на ЦСКА Удоджи отново ще остане на резервната скамейка за Динамо, но нищо чудно да се появи на терена през второто полувреме.

Нашата прогноза е, че ще се получи равностоен мач и ставката гол-гол не е за изпускане. Очакваме срещата в Минск да завърши 1:1 в редовното време и продължения и да се стигне до рулетката на дузпите. Варненци даже се застраховаха и преди да заминат, тренираха удари от бялата точка.

Прогноза: Динамо – Черно море 1:1