Галерия

След големите фойерверки дойде голямото падане на ЦСКА. Отборът показа слаба игра срещу Етър и съвсем логично не стигна до успеха. А гостите дори имаха възможност да се поздравят с победа и нямаше да е незаслужено. Това заяви Аспарух Никодимов в коментара си за старта на сезона на червените срещу Етър.
 
„ЦСКА изпитваше сериозни проблеми във всички фази на играта, но най-вече в защита, където се допуснаха елементарни грешки. При втория гол Стойчо Атанасов беше оставил на 3 метра зад гърба си нападател при центриране. Това бе една от ситуациите, в които отбраната не беше правилно подредена. Отделни играчи показаха лоша ориентация относно това къде трябва да застанат. Можеха да оставят Младенов в засада. После част от бранителите да не се сърдят, ако не играят. При първия гол Тиаго сбърка с излишно задържане на топката в наказателното поле. Къде беше Чорбаджийски, за да покрие грешката, защото Младенов си мина най-спокойно през неговата зона?”, попита риторично Паро.

„Като цяло ЦСКА не беше свеж, личеше си, че Етър е по-енергичният и пъргав отбор. Именно гостите бяха и с по-голям физически запас в края на мача. Звучи малко силно, но в случая ЦСКА по-скоро взе точка от Етър, отколкото обратното... Големият проблем в този мач бе играта на червените, а не толкова резултатът. Винаги може да се случи да завършиш наравно, но едно е, когато показваш силна игра, имаш пълно превъзходство, цял мач натискаш противника и създаваш много положения, а съвсем друго, когато представянето ти е безлично”, коментира Никодимов.

 „В атака ЦСКА не демонстрира почти нищо. За цял мач отборът така и не създаде нито едно стопроцентово положение, имаше 3-4 полуситуации и това беше. Единият гол беше от дузпа. Другото попадение пък бе доста рядко срещано и не се вижда всеки ден. Браво на младия Митков за този хубав и изненадващ удар от далечна дистанция. Но хората, които трябваше да решат мача, ги нямаше. След слабото първо полувреме през второто нищо не се промени... Имаше една греда на Чорбаджийски и дотам. На кого да дадеш положителна оценка при такова представяне? Не се видя нищо освен прекрасното изпълнение на Митков”, убеден е легендата на ЦСКА.
 
„Просто Етър не отстъпваше с нищо на ЦСКА. Вярно, че гостите не бяха играли мач през седмицата, но нали ЦСКА си увеличи дълбочината в състава? Пусни по-свежи хора, с желание да влязат, а не залагай на почти същия състав от двубоя с Титоград. Лошото е, че денят се познава по утрото, а утрото не беше слънчево за ЦСКА. Щом не можеш да биеш среден като качество отбор в лицето на Етър на "Армията", за какво да говорим. ЦСКА не изглежда готов. В Лига Европа набиха умряло куче, но дори срещу Титоград имаше много щастливи голове. Този, с който резултатът бе открит, падна чак в края на полувремето, и то след груба грешка на вратаря, който не можа да улови насочената в него топка. Преди това черногорците изпуснаха две положения след грешки в защитата на ЦСКА. До известна степен късметът бе на страната на ЦСКА във вторник. Играта по никакъв начин не бе обнадеждаваща”, анализира Никодимов.
 
„Иначе преди мача с Етър четох някои заглавия - ЦСКА излиза за нов разгром. Е, видяхме го разгрома... Може би онази победа с 4:0 наду излишно балона. Позитивни думи могат да се кажат за Митко Митков. Момчето трябва да се поощри за включването си. Но ако чакат на него да решава мачовете, значи положението хич не е розово. Той има качества, постепенно ще се внедри в отбора и ще придобие самочувствие. Но другите фигури, с големите заплати, трябва да си вършат работата. От страна на ЦСКА се видя тактически неправилна игра в доста моменти. Сега предстоят тежки мачове. Дори наглед протоколният реванш в Черна гора няма да е лесен. После идват неприятни домакинства с Черно море и Осиек. Щабът да поиздърпа ушите на футболистите, защото трябва да се стягат. Тръгнаха като аслани, но... знаете как продължава поговорката”, завърши Паро.