Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди мачовете от елита. Той заяви, че Левски няма да успее да победи Славия на "Герена", въпреки огромната разлика в бюджетите на двата клуба. Ето прогнозите му:

Монтана – Пирин

"Дерби между последните. Монтана най-вероятно ще излезе с резервите, тъй като предстои най-важния мач в историята на клуба – финалът за Купата на България срещу ЦСКА. Но да не забравяме, че понякога резервите играят по-добре от титулярите, защото искат да се докажат и да си спечелят място на терена. И Пирин няма да е на 100%, просто няма да има изпадащи този сезон".

Прогноза: Х

Локомотив (Пд) – Черно море

"Локомотив се е устремил към участие в Лига Европа и ако иска да се класира там, трябва задължително да победи Черно море. Варненци обаче обичат да спъват противниците си, когато срещите са им много важни. Локо има лесна програма до края и това се очертава мачът на сезона му и за това очаквам да спечели".

Прогноза: 1

Левски – Славия

"Бюджетът на Левски е 6 милиона лева, на Славия е 1 милион лева. "Белите" имат много млади момчета и юноши. Ето, на "Герена" взимат поредния чужденец. Щом е национал на Перу, бъдете сигурни, че не е никак евтин. Левски може да си позволи подобен играч, докато Славия не може. Това ще е официалния дебют на Люпко Петрович, той обаче не може да промени всички с магическа пръчка".

Прогноза: Х

Лудогорец – Берое

"Този мач е без значение за Лудогорец. Предполагам, че Георги Дерменджиев ще пусне в игра втория отбор, за да даде по-дълга почивка на футболистите си и на националите, които ще имат турне в Япония. Берое все още има шанс да се класира за Лига Европа, но просто разликата в класите между Лудогорец и останалите отбори е огромна. Гостите в никакъв случай не трябва да тръгнат да се надиграват, за да не свършат като Славия (0:5) в миналия кръг".

Прогноза: 1