Левски не е обречен срещу словенския гранд Марибор. Това обяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла. Двата отбора ще се срещнат помежду си в сблъсък от втория квалификационен кръг на Лига Европа, като първият мач е на 14 юли, а реваншът на 21 юли в София.

"Словения има по-силен футбол от нашия. Марибор редовно играе в групите на Шампионска лига или Лига Европа. Но Левски има опитен треньор в лицето на Люпко Петрович, който знае как да печели подобни мачове. В тези турнири е нужен спортен шанс и късмет и смятам, че съдбата може да се усмихне на Левски. Време е "сините" да не отпаднат от първия съперник. Това са истинските мачове, не уговорките в "А" група", каза Майкъла, след което коментира жребиите и на останалите ни евроучастници. Ето какво каза той:

Лудогорец – Младост Подгорица

"Не вярвам да се повтори отпадането с Милсами, това беше случайност. Лудогорец ще победи, много по-класният отбор е. Все пак да не забравяме, че футболът в Черна гора се развива и да не пропускаме факта за сръбската школа. Всички знаем колко силна е тя. Лесни мачове няма, но Лудогорец едва ли ще сбърка".

Славия – Заглембе Любин

"Всички виждаме как се развива полският футбол. Наистина много тежък жребий за Славия и Заглембе е големият фаворит в сблъсъка. Това е шансът на младите футболисти на "белите" да се докажат и да си спечелят трансфер. Тези мачове ще покажат на какво ниво са и дали имат самочувствие. Очакват ги професионални битки, защото футболът в България вече не е професионален".

Берое – Радник Бийелина

"Добър жребий за Берое. Старозагорци имат нов треньор в лицето на Александър Димитров, нов отбор и трябва да се докажат именно в Лига Европа. Това са мачовете на истината и не вярвам Берое да има проблеми да продължи напред".

Веселин Коларов, Gol.bg