Италианският съдия Никола Рицоли се справи перфектно с ръководенето на полуфиналния мач от Евро 2016 между Германия и Франция (0:2). Това каза анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Веднага след края на срещата на "Стад Велодром" се разразиха полемики дали е имало дузпа за "петлите" и фаул срещу Мануел Нойер при втория гол на Антоан Гризман. "Чиста дузпа", отсече Майкъла, след което аргументира мнението си по следния начин. "Какво правеха ръцете Бастиан Швайнщайгер във въздуха? Футбол или водна топка играе? Освен това кълбото отиваше към вратата. Да, нямаше да е опасен удар, но можеше да се случи всичко. Нойер да сбърка или някой да засече топката. Нямаше и никакъв фаул срещу вратаря при втория гол", категоричен бе Илиев.

Той даде прогноза и за финала на шампионата на Стария континент, който ще се играе в неделя от 22.00 часа българско време. "Франция ще спечели. У дома и стените помагат. От всички мачове до момента се видя, че "петлите" имат по-класния отбор. Португалия се класира с късмет, може да има и такъв на финала, но залагам на победа за Франция", завърши Илиев.

Веселин Коларов, Gol.bg