Мачовете на Дунав срещу Иртиш от първия квалификационен кръг на Лига Европа са най-важните в историята на клуба. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла, който даде и съвети на "драконите" как да подходят срещу възпитаниците на Димитър Димитров.

"Това ще е първо и последно участие на Херо в Европа с Иртиш", прогнозира Майкъла пред нашата медия. "В Казахстан мачът ще завърши наравно и Дунав ще спечели в Русе. Отборът вече трябва да е свикнал да играе на собствения си стадион, където допусна много загуби след завръщането си. Херо е добър треньор, но Дунав играе силно срещу силните", каза още Майкъла.

"Това е мачът на живота за момчетата на Веселин Великов. Няма какво да загубят и трябва да играят много силно и сериозно. Аз съм участвал в много подобни срещи и ще си позволя да им дам няколко съвета. Отборът трябва да е тактически отлично, здраво в защита и търпеливо в предни позиции. В Европа няма втори шанс, това са двубои са професионалисти, където всяка грешка струва скъпо. Футболистите на Дунав трябва да дадат всичко от себе си", завърши Майкъла.

Двубоят между Иртиш и Дунав започва в 17.00 часа и може да се проследи на живо в Gol.bg