Треньорът Георги Василев-Гочето да си пие редовно гинко билобата за опресняване на паметта. Такъв съвет му даде четирикратният шампион с ЦСКА Георги Илиев-Майкъла. Двамата адаши влизат в словесна престрелка, след като Гочето набеди Майкъла за една от прословутите "змии" в Борисовата градина.

Василев разказа стар случай от периода си начело на "червените", при който Илиев е посъветвал дясната ръка на покойния Илия Павлов да глоби футболистите след победа с 3:1 над "Локомотив" (Пд).

"Змиите" бяха опасна работа - разказва 71-годишният треньор. - Над мен стояха - на главната трибуна. Това бяха бивши ДвеличияУ, които нямаха очи да ми кажат в очите какво мислят. Имахме мач с "Локомотив" у дома. Бихме с 3:1 или 4:1, не помня точния резултат. Свършва мачът, влизаме ние в съблекалнята доволни от победата. По едно време като фурия нахлу Николай Вълканов - той беше тогава дясна ръка на Илия Павлов и вицепрезидент на клуба. "Какво е това отпускане! Какъв беше тоя левашки гол?! Къде беше вратарят, къде бяха защитниците? Ще глобим играчите!".

"Аз не се съгласих и твърдо обясних, че няма основание за никакви глоби. Той се укроти и си излезе. Беше ясно, че някой му е повлиял. Извиках Боби Станков и го помолих да научим кой е в основата на този напън за глоби след категоричен успех. Разкрихме го! Оказа се, че Георги Илиев-Майкъла е стоял до Вълканов в ложите на стадиона и му е дуднел нещо на ухото. Ясно ни стана кое е било това нещо..."Отговорът на Майкъла не закъсня. Оказва се, че той дори не е присъствал на въпросния мач. "

Гочето да си пие гинко билобата за опресняване на паметта - коментира Илиев пред "България Днес". - Направих справка и се оказа, че изобщо не съм бил на този мач. По това време бях в Англия. Не му прави чест да говори така. Той е много добър треньор, но за България. Аз съм четирикратен шампион с ЦСКА, отстранявал съм "Ливърпул" и имам право на мнение. Коментирал съм с моя приятел Николай Вълканов неговите грешки на мача със "Стяуа" на "Армията".

"Тогава Гочето обърка тактиката и заради него не влязохме в Шампионската лига, а имахме много добър отбор. Сбърка и в първия мач, когато поведохме с 3:1, но завършихме 3:3. Грешна стратегия, грешни смени. Няма какво да се оплаква, той беше един работник в ЦСКА. Заради него изпуснахме много пари, когато не успяхме да влезем в Шампионската лига. Да е жив и здрав Гочето, желая му успех." Като един от малкото българи, играли в шведското първенство, Майкъла е умерен оптимист за утрешния мач на националите срещу скандинавците.

"Играл съм 3 г. и половина в Швеция и имам наблюдения върху техния футбол - разказва Майкъла пред "България Днес". - Това е много крив съперник за България. На няколко пъти сменят отбора, но продължават да държат едно ниво и без звезди като Златан Ибрахимович. Според мен Хубчев ще подготви добре отбора за този мач. Трябва да подходим както при победата над Холандия, същата тактика. Тогава играхме силно, но после загубихме най-важния мач. Футболистите ни са на средно ниво, най-добрите са резерви в Русия, играят по Кипър и Турция. Хубавото е, че ЦСКА има шестима национали. Надявам се да надскочат себе си и да постигнат положителен резултат. Моята прогноза е, че мачът ще завърши хикс."