Левски и ЦСКА ще спечелят срещите си от 12-ия кръг на Първа лига. Това прогнозира анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

В неделя от 17.30 часа "сините" гостуват на Етър във Велико Търново, където преди пауза за световните квалификации, "червените" се спънаха – 2:2, с което приключи победната им серия от осем поредни мача. От 20.00 часа на стадион "Българска армия" пък гостува Пирин, който по-рано през сезона измъкна 1:1 при визитата си на Лудогорец в Разград с гол в продължението.

"ЦСКА няма да сгреши отново. Срещу Етър вкарахме три попадения, но завършихме 2:2", заяви Майкъла пред нашата медия. "Ако бях от Велико Търново, щях да разцелувам Рубен Пинто. И да иска, не може да повтори това изпълнение. Колкото до Пирин – това е добре организиран отбор с отличен треньор в лицето на Милен Радуканов. Традиционно играем трудно срещу този съперник, но ще спечелим. В клуба трябва да започнат да се съобразяват с кмета на Благоевград, той не е Дейвид Копърфийлд, за да върши чудеса", добави Илиев.

Относно гостуването на Левски в старопрестолната столица, Майкъла заяви: "Етър вече изигра своя силен мач и няма да прави повече изненади, така че "сините" ще спечелят. На "Герена" имат отлични футболисти, Габриел Обертан е най-добрият играч, който е идвал в България. Делио Роси пък е великолепен треньор, но някои вече започнаха да го нападат. Но той избира тактиката според футболистите, с които разполага. На отбора му е нужно време", каза още бившият защитник.

Накрая той заяви, че Лудогорец ще спечели гостуването си на Черно море, защото шампионите започват да набират скорост и няма да има кой да ги спре за титлата. "Левски и ЦСКА могат да им измъкнат равен на мускули, с надлъгване. Но ние сме по-близо до тяхната класа, благодарение на Гриша Ганчев", завърши Майкъла.