ЦСКА и Левски да не забравят една малка подробност преди първото издание на Вечното дерби за сезона – Лудогорец. Това предупреди двата гранда легендата на "сините" Петър Курдов в интервю за Gol.bg.

"Без никакво съмнение това е мач №1 у нас. Като традиции, фенове, не може да се мери с друг. Но ЦСКА и Левски не трябва да забравят Лудогорец. В момента това е най-титулуваният, най-богатият клуб у нас. Техните двубои, с когото и да било, обаче не могат да се сравняват по еуфория, емоции с Вечното дерби", заяви трикратният шампион на България с Левски.

Той добави, че още е рано да се даде реална оценка за работата на Славиша Стоянович, защото "сините" не са играли срещу най-силните отбори в Първа лига. "Оставам верен на моите принципи – всеки треньор трябва да получи време, за да покаже на какво е способен. Сега е моментът на Стоянович да ни демонстрира способностите си", каза още бившият нападател.

Курдов не се ангажира с мнение дали Паулиньо трябва да стартира титуляр срещу ЦСКА с мотива, че треньорът знае най-добре на кого да заложи. Припомняме, че бразилецът претърпя две последователни контузии и още не е в оптимална форма.

Относно крайния резултат Курдов заяви: "Стрелям в тъмното – 2:1 или 3:2 за Левски е реално. Надявам се да се получи добър мач, празник. В крайна сметка каквото сабя покаже, но грозна победа е по-добре, отколкото красива загуба", завърши Курдов.

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг утре от 17.00 часа на националния стадион. Преди Вечното дерби двата отбора делят върха с по 22 точки, докато Лудогорец е непосредствено зад тях с 20 т.