Антони Здравков може да се превърне в новия Георги Дерменджиев за Лудогорец, ако има късмет. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод треньорската рокада при шампионите.

Пауло Аутуори напуска Разград след дербито с Левски на 20 октомври и именно бившият треньор на "сините" ще го смени. "Тони Здравков е отличен специалист с богат опит. Знае и португалски и ще има добра комуникация с футболистите. Същият е като Дерменджиев – винаги е бил помощник и сега получава заслужен шанс да се докаже", добави Майкъла.

Първоначално Дерменджиев също беше асистент в Лудогорец, но през 2014 г. пое диригентската палка. Спецът изведе "орлите" до три титли на България и именно той е човекът, който класира отбора за двете му участия в групите на Шампионска лига. При втория случай "зелените" завършиха 3-ти в компанията на Арсенал, ПСЖ и Базел и продължиха в Лига Европа.

"Сега при Аутуори всички важни международни мачове бяха загубени и смятам, че почти няма шанс да се прескочи групата в Лига Европа. Просто стилът на бразилеца не пасна. За първи път Лудогорец е по-слаб от обичайното. Отборът игра с 40% под възможностите си, само риташе топката напред", добави Илиев.

Относно напускането и на Методи Томанов той заяви, че всичко си има начало и край. "Явно и за него е настъпил моментът. Той е голям професионалист, честен човек, но собственикът винаги има право", завърши Майкъла.