Легендарният треньор Георги Василев-Гочето направи своя анализ след победата на ЦСКА над Локомотив Пд вчера. Специалистът заяви пред „Тема спорт”, че определено червените са заслужавали успеха си, защото са били по-агресивния отбор.

„ЦСКА категорично заслужи победата над Локо Пловдив с настойчивост, по-активна игра и повече създадени възможности. Положенията не бяха кой знае колко много, но ЦСКА бе по-агресивният отбор и владееше повече топката.
Локо отново показа, че е доста добре организиран тим, а стимулът да се представи на ниво срещу именития си съперник бе доста голям".

"Вижда се, че в Локо са изработили доста добре варианта, по който да играят срещу водещите отбори, макар че този път късметът не ги покри и не стигнаха до желания резултат. Домакините сведоха до минимум чистите голови положения пред своята врата, а в предни позиции имаха два шанса да реализират след контраатаки."

"ЦСКА в началото на мача стоеше нервно и допусна доста брак в подаванията си, но след като вкара гола, действаше по-спокойно и сигурно и не даде почти никакъв шанс на опонента. ЦСКА обаче има проблеми, когато се защитава при статични положения и трябва да се работи върху този елемент. Като цяло отборът не изневери на своя по-директен стил".

"Изборът на игра на ЦСКА не е да владее трайно топката. Самият мач обаче им подсказа, че е по-добре да убият темпото, да задържат кълбото и просто да контролират резултата. Отборът също така затвърждава впечатленията, че има доста стабилна защита. Настоящата конфигурация е най-добрата възможна - с Манолев отдясно и Жеферсон отляво".

"Пред отбраната този път видяхме Антов, но най-силно впечатление в средата на терена направи Малинов. Той върши голям обем от работа, беше универсален - действа както в защита, така и в организацията на играта, а понякога и в завършващата фаза. Много сърцат футболист”, похвали го Гочето.

„Изборът за върха на атаката падна върху Мауридес и той направи добър мач, въпреки че имаше пропуски. Бразилецът получи някои изгодни шансове да реализира, особено впечатли с един от ударите си с глава, който нанесе с много мощ. Той не е толкова подвижен и разнообразен, но има своите качества".

"Али Coy пък направи голям пропуск. Грешката му беше не толкова в изпълнението, колкото в решението сам да завърши атаката. Отдясно Десподов набираше скорост и ако Coy имаше по-добър поглед върху играта, можеше да комбинира. Грешката се дължи или на стръв към гола, или на невиждане. Това е по-силното оръжие на Мауридес в съпоставка със Coy - бразилецът е по-комбинативен”, направи сравнение специалистът.

„Безспорно в атака трябва да бъде отличен Десподов. В момента той е безценен за ЦСКА. Кирил стартира много дръзко и активно. Може би загуби излишна енергия в началото на срещата, когато правеше индивидуални пробиви. Като че ли понякога има прекален стремеж сам да се нагърбва, а е по-добре да комбинира".

"Но по никакъв начин не може да има спор, че Десподов се превърна в ключов състезател за ЦСКА. Не само срещу Локо игра на ниво, видяхме и как поднесе на тепсия две асистенции срещу Витоша за купата (3:1). Бърз, лек, технически грамотен, не му липсва самочувствие, а изпълненията му от фаул вече се превръщат в запазена марка. Той е най-силният коз на ЦСКА”, каза още Георги Василев.

"Все още е рано е да се говори за генерална съпоставка между трите водещи отбора в първенството. ЦСКА налага своя нов по-директен стил на игра и действа със самочувствие, но веднага трябва да се направи контра - отборът губи смелост, когато се изправя срещу сходен по качество и амбиции съперник. Това е доста сериозен проблем и трябва да бъде разрешен, защото преследването на титлата може да стане много трудно”, завърши Гочето.