Назначаването на Павел Колев за изпълнителен директор на Левски е отличен ход на президента на клуба Спас Русев. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла, който коментира ръководните промени в грандовете ни.

По думите му, настоящият шеф в БФС ще свърши отлична работа на "Герена", след като вече се доказа във футболната ни централа. Майкъла допълни още, че и Илия Груев ще е добър вариант за спортен директор на 26-кратния шампион на България.

Той назова и един голям проблем, с който Павел Колев ще се сблъска в Левски. "Периодът е дъждовен и друг път съм казвал да слагат дъждобрани в сектор "А" на "Герена". Още 10 г. няма да построят козирка. Говорих когато бутаха стадиона, че не трябва, защото планът няма да се изпълни и се сърдеха. Но ето, че излязох прав", добави Илиев.

Относно повишението на Георги Караманджуков в Лудогорец и назначаването на Иван Цветков за скаут, Майкъла смята, че това е добър ход, но клубът има нужда и от спортен директор, който да смени Методи Томанов.

"Томанов е доказан специалист и смятам, че в ЦСКА има място за него. Дано някой се сети, че е свободен и да получи шанс. Колкото до Лудогорец – време е да се събуди. Това е най-слабият им отбор, откакто играят в елита", смята Майкъла.

Накрая той прогнозира, че Левски, ЦСКА и Лудогорец няма да имат проблеми в мачовете си от 16-ия кръг на Първа лига. "Сините" са домакини на Ботев Враца, докато "червените" и "зелените" гостуват съответно на Дунав Русев и Локомотив Пловдив.

"Но целта на Левски е да завърши с 1 точка пред ЦСКА, това им е мечтата. С Делио Роси си вървяха отлично", не пропусна да жегне големия съперник Майкъла.