ЦСКА и Левски  изиграха слаб мач, който започна с лек заряд и напрежение, но червеният картон го развали напълно. За целия двубой имаше само две-три положения, така че беше постно за гледане. Това заяви легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов в коментар пред „Тема спорт”.
 
„Съдията пък сгреши в няколко ключови ситуации. Левски може да вадят каквито искат клипчета, но преди червения картон на Джеси ясно се видя как Горанов го държеше. Щеше да му скъса фланелката, държеше го и за топките. В продължение на половин минута се беше качил върху Джеси. Ако съдията се беше намесил навреме и бе санкционирал Горанов, нямаше да има никакви проблеми. От този червен картон целият мач тръгна наопаки”, заяви Паро.
 
„Чисто спортно-технически обаче е факт, че липсва класа и на двата отбора. Треньорите не са виновни. Те са отскоро в клубовете и нямат време, за да изградят своя желан стил на игра, нито пък са правили селекцията.
 
От ЦСКА добре се представиха Джеси, въпреки изгонването, както и Турицов. Защитникът може и да е допуснал някоя грешка, но изглежда напълно готов за представителния отбор. Има и физика, и кураж. Браво за представянето му в дербито. Любо Пенев ще даде път на него и на другите млади. Там е истината, всичко друго е временно. Ако ЦСКА не стане шампион и тази година, няма да е трагедия.
 
По-важното в момента е да се изгради отбор, да се оформи визия за стила на игра, да се върнат традициите на ЦСКА и този път да се следва за дълго време напред. По този начин всичко ще си дойде на мястото, но е нужна последователност. Ако трябва, нека да се извадят пари за един-двама класни футболисти, като не е задължително да са чужденци. Има и българи, които са достатъчно добри, за да играят на "Армията", допълни Никодимов.
 
„Ако Джеси и Турицов се понравиха с представянето си, то на обратния полюс са португалците Пинто и Тиаго. От половин година нищо не играят. От време на време заблуждават с по някой пас, но по абсолютно никакъв начин не се отличават. Те трябва да носят отбора на гърба си, а вместо това се носят по течението. А със сигурност струват на клуба доста по-скъпо, отколкото, да кажем, Чорбаджийски.
 
Правилно е, че ЦСКА привлече защитник в края на трансферния прозорец. На отбора му трябваше такъв футболист, тъй като позакъса отзад. Тимът има нужда от повече дълбочина както по бековете, така и в центъра на отбраната, така че това е правилно решение.
 
Най-големият проблем обаче е средната линия. Нападателите на ЦСКА не са толкова лоши, но не им се дават добри топки. По-скоро получават някакви спорни пасове, налага им се да играят с гръб към вратата и това много ги ограничава. Нападателите просто не са улеснени от средната линия. Халфовете трябва да могат да тръгнат напред, да пробият, да спечелят пространство, да разредят отбраната на съперника, а в ЦСКА не виждаме такова нещо. Този проблем го коментираме месеци наред, но промяна няма. Другият невралгичен пост е левият бек. Отдясно Турицов ще се справи, но на отсрещния фланг няма твърде надеждна опция. В това число попада и Жеферсон”, допълни легендата. 
 
„Трансферът на Мауридес е позитивен ход. Така е по-добре u за него, защото очевидно нямаше да играе при Пенев, а и за ЦСКА, който ще получи пари за футболиста. От тук отборът трябва да се изгради постепенно и да се стреми към силно участие в евротурнирите. По-добре натам да е насочен стремежът на клуба. Дали съставът е отслабен спрямо миналата година или не, не е толкова важно. Да, вече липсват фигури като Каранга, Недялков и Десподов. Но трябва да се гледа към бъдещето.
 
Във футбола нямаш много време да разсъждаваш. Трябва да се мисли и действа бързо. ЦСКА отсега трябва да си подготвя лятната селекция и да планира какво трябва да подобри в краткосрочен и дългосрочен план. Отборът няма нужда от голям брой попълнения, които тепърва ще свикват със слънцето и снега. На състава му трябва качество или по-точно класа, а не толкова количество.
 
ЦСКА трудно ще се пребори за титлата този сезон, а и продажбата на Десподов говори, че това не е фиксидея. Правилният ход на "Армията" е да се планира отсега за новия шампионат, а турнирът за купата може да се окаже утешителен при провал в първенството”, завърши Никодимов.