ЦСКА не е загубил напълно шансовете за титлата, но след равенството миналата седмица вече абсолютно всичко е в ръцете на Лудогорец. Интригата зависи изцяло от състоянието и формата на Разград. Това заяви пред "Тема Спорт" Георги Василев в поредния си коментар за случващото се в ЦСКА.
 
„В Лудогорец имат предимство от три точки, както и в преките двубои. Това означава, че за да стане ЦСКА шампион, Лудогорец трябва да загуби поне 4 точки, а червените да спечелят и трите си мача. Да, Лудогорец играят колебливо и за първи път от доста години се забелязват такива дефекти в представянето им. В ЦСКА пък не са загубили надежда и ще се борят до последно.
 
Въпреки всичко Лудогорец държи нещата в свои ръце. И битката за титлата зависи от това дали ще успее да ги овладее, или ще ги изпусне. В случай че ЦСКА не стане шампион, което е и доста по-вероятният сценарий, клуба го чака още по-тежко лято от предишните. Хората вече стават крайно нетърпеливи. Не е нормално титлата да се изплъзва под носа на ЦСКА. Едва ли е имало друг полусезон, в който Лудогорец да е събирал толкова малко точки. На "Армията" обаче така и не успяват да се възползват от това.
 
Без голямо значение как ще се развие спорът за първото място, по всичко изглежда, че тема номер едно през следващите двайсетина дни ще е треньорският въпрос. ЦСКА трябва да рискува с назначението, но изборът е доста сложен. През миналата година клубът опита варианта с чужденец, но бързо се отказа от него. На "Армията" се нуждаят от експлозия с треньора, за да събудят отбора. Този човек трябва да вдигне и преобрази играчите и цялостната атмосфера в състава.
 
Настоящата ситуация с щаба не изглежда твърде удачна. Да, Люпко Петрович и Димитър Пенев са големи имена и със сигурност са от полза, като дават повече спокойствие и увереност на отбора. Малко странно обаче изглежда Добри Митов да е на преден план. Отстрани погледнато е ясно, че Петрович ръководи нещата. Но това едва ли е дългосрочен вариант. Сезонът не е приключил, но със сигурност ръководството вече мисли усилено по въпроса с треньорския пост.
 
ЦСКА ще се нуждае и от прецизност в селекцията. Отборът има нелоши играчи, а на някои позиции разполага и със солиден избор. За да се пребори за титлата обаче, на ЦСКА са му необходими доста повече майсторство, зрялост и опит. Трябва да се направи сплав между младежки ентусиазъм и разума на ветеран. Доста от настоящите футболисти показват, че не са лидери. Играят добри мачове, но после затъват. Това се отнася най-вече за чужденците. Те не изглеждат като хора, които са се приспособили към специфичната атмосфера и изисквания на голям клуб като ЦСКА. Има играчи като Джеси, които не показват достатъчно ниво.
 
Дори и голмайсторът Coy, който не е лош футболист, не е на същото ниво като Каранга. На позицията на върха на атаката има отстъпление и неслучайно ЦСКА бележи твърде малко голове. Това идва и от ниската резултатност на фланговите футболисти. В средата на терена пък има интелигентни играчи като Пинто и Тиаго, но и за тях в един момент си казваш: „Добри са, но нещо им липсва”. Важното е треньорът за новия сезон да направи преценката на кого ще може да разчита и на кого не. Но ако неговото назначение се забави, този процес ще се усложни много и ще трябва да се прави в движение.
 
ЦСКА изненада сериозно Лудогорец с поведението си в първите минути на прекия им двубой. Имаше много високо темпо и преса, предимството бе отчетливо, а гостите бяха стъписани. Изпуснатата дузпа тотално промени настроението в двата отбора. ЦСКА изпусна отличен шанс да нанесе решителен удар в битката за титлата. Нещата вече тотално са извън контрола му. Да, победата във всеки мач е задължителна, но голямата цел изглежда отново ще остане само мечта”, завърши специалистът.