Легендата на Левски Кирил Ивков коментира пред „Меридиан Мач“ състоянието на „сините“. Той остава оптимист за бъдещето на отбора и вярва, че Петър Хубчев, новият директор на школата - Йончо Арсов, както и наскоро назначеният за спортен директор Ивайло Петков ще свършат добра работа на „Герена“.

„Имах възможност да се видя с доста хора на „Герена“ в петък. Отидох там, за да почерпя за рождения ми ден и разговарях с много от тях за Левски. Първо използвам случая и чрез вас да благодаря на всички, които ми се обадиха".

"Не съм очаквал да ме поздравят толкова много хора. Спас Гърневски беше последен - в 11 без 10 вечерта. Що се отнася за Левски, аз съм обнадежден от това, което виждам и чувам. Два пъти се срещнах и разговарях с Павел Колев. Мисля, че има светлина в тунела". 

"Познавам Петър Хубчев. Бил съм му три години треньор в Ловеч. Аз съм и една от причините той да дойде навремето в Левски. Той е амбициозен човек, силен характер и това ми дава надежда. Мисля, че вече подхождаме много по-сериозно при селекцията".

"Вече не взимаме по 10 свободни агенти, които сме ги гледали на касети. Играчите са наблюдавани внимателно и имат добри характеристики“, заяви двукратният футболист номер 1 на България. Освен за Хубчев, той каза няколко думи и за другите две нови лица в Левски - Ивайло Петков я Йончо Арсов. 

„За Йончо Арсов чух много хубави думи от Илия Груев. Познавам добре Илийката и му имам доверие. Видях се и с него, без да сме говорили подробно смятам, че ще се справи. Сега отборите в школата са във ваканция и като се върнат ще видим ще има ли още промени и какви".

"Не приемам и крайно негативните мнения за Ивайло Петков. Какво като не е бил досега в Левски? Той да помогне на Левски“, добави още Ивков. „Все още сезонът не е започнал и е рано за оценки. Ще наблюдавам контролите на отбора в Австрия и в тях ще може по-ясно да се види докъде сме стигнали".

"Хубаво е, че съперниците са сериозни отбори. мисля, че ако вземем още един централен нападател ще е чудесно. Не, че нямам високо мнение за Станислав Костов, но е добре да имаме още един човек на тази позиция".

"Мисля, че Павел Колев добре вижда колко се е грешало в предишни години, когато взимахме по 10 души във всеки трансферен период, давахме им по 10 хиляди евро заплати, подписваха за по 3 години и след първата се чудехме как да ги изгоним".

"Давахме и компенсации за прекратяването на договорите. Вярвам, че поне на тази порочна практика ще се сложи край. Дано елиминираме поне първия съперник в Европа. Много ще е важно, за самочувствието ни“, завърши легендарният бранител.