Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев изрази мнение пред "Тема спорт", че Петър Хубчев е трябвало да заложи на схема без типичен централен нападател при гостуването на АЕК Ларнака, загубено с 0:3.

"Лошо стечение на обстоятелствата се получи с изгонването на Живко Миланов. Не беше заслужен червеният картон, но съдията му го показа. На почивката Петър Хубчев извади Янис Каргас и върна Мартин Райнов, но не се получиха нещата".

"Явно искаше да предпази гърка от евентуален втори жълт и червен картон, но след това 0:3 каква беше ползата от този ход? Каргас е рисков играч и почти на всеки мач прави по една грешка, а плюс това е и много твърд футболист, прави доста нарушения. Не пасна както трябва и Левски има проблем в центъра на защитата", заяви Вълчев.

"Дени Алар е център-нападател тип таран и не знам дали беше правилно да стартира в Ларнака. Ако беше вкарал чистото положение, което се откри пред него, щеше да се превърне в герой".

"За мен по-добре Хубчев да не бе залагал на типичен нападател - без Алар и Костов. Както игра срещу Ружомберок, с no-наситена халфова линия и в заключителните минути да включи някой от двамата, за да търси победата".

"В някои мачове сините показаха, че бързо атакуват, намалявайки пасовете по ширина и увеличавайки тези по дължина, като в немския футбол", анализира той.

"Шансовете за продължаване са много малки. АЕК е отбор, изграден от технични испански футболисти, които в София ще разиграват топката и ще чакат своя шанс. Левски трябва да упражни дълбока преса със сериозно тичане и борба", завърши Вълчев.