Срещу Ботев Враца ЦСКА постигна пореден измъчен успех. На този етап се оформя впечатлението, че отборът все още има игрови проблеми, които трябва да се решават в движение. Най-големи са те в атаката, на която липсват ефективност, острота, импровизация... Тимът стига изключително трудно до голови ситуации. Да се постигне синхрон в нападение е най-сложно и вероятно ще отнеме доста време, докато се види съществено подобрение. Това заяви Георги Василев-Гочето в анализа си пред "Тема спорт".

"Нужно е все пак да отчетем и фактора, че ЦСКА играе при много сгъстен цикъл. Поставя се приоритет върху европейските мачове и от това страда представянето в шампионата. Донякъде е нормално играта да не е блестяща. Но е факт, че не се вижда подобрение в един елемент, за който говорим доста отдавна - пробиването на съперниковата защита".

"Трудно се създават реални голови положения, въпреки че именно в атаката бяха направени най-големите вложения през лятото в нови футболисти. Като изключим 4:0 над Титоград, във всички останали двубои липсваха опасните ситуации и трудностите пред вратата на съперниците бяха съществени. Това може би се дължи на недостатъчно добра адаптация на новите попълнения, но все още е рано да се прави по-генерален извод. Нека минат мачовете с Лудогорец и Заря и тогава ще може да се говори повече", каза Васлев.

"Конкретно впечатление прави Диего Фабрини. Личи си, че той има класа, но някак не е в синхрон с останалите. Действа прекалено индивидуално. Сякаш гледа с леко пренебрежение на футбола тук и трудно участва в по-комбинативни действия. Противоречиво впечатление оставя и ирландецът Кери. И от него на този етап не сме видели много. Все още не му се получава като ефективност. Личи си, че има добро центриране, а за другите неща ще трябва да почакаме".

Може би най-добро впечатление от новите прави испанецът Албентоса, който влиза доста сполучливо. Изнесе силни мачове в реванша с Осиек и сега с Ботев Враца. Прави впечатление, че командва защитата и има лидерски качества. Научен футболист, който има близо 100 мача в едно от най-силните първенства в света, така че няма как да не е от полза. Пък и по принцип защитниците се адаптират по-лесно, особено ако имат класа".

"Виж, при нападателите е по-различно. Пример за това е Тони Уот, който загатва нещичко, но на този етап е твърде предвидим. Coy пък влезе в дупка, макар че той си тежи на мястото и си личи, че е най-адаптираният нападател в тима. Проблем при него е, че не е убедителен при високите топки. Евандро е по-пробивен от Coy, с повече импровизация. В момента бразилецът е нещо като звездата на отбора. Без неговите голове ЦСКА щеше да е в много по-сложна ситуация. Евандро показва, че се адаптира все по-добре, и виждаме, че разгръща своите качества в доста важен момент".

"Тепърва предстои да разберем дали ЦСКА ще успее да носи две дини под една мишница. Самият Люпко Петрович призна, че отборът не е готов за такъв цикъл. Още повече че през тази седмица има сблъсък не само със Заря, но и с Лудогорец. ЦСКА не е стигнал своя максимален потенциал, но в момента няма време, за да се работи върху усъвършенстването на взаимодействието между играчите. Налага се често и да се върти съставът".

"Пренастройката е доста трудна. Като че ли беше загубено и време с треньорския щаб и експеримента с консултантите. След официалното назначение на Петрович има конкретна насока. Налага се схема 3-5-2, но стилът тепърва трябва да се изгражда. По отношение на евробитките със Заря - ЦСКА не бива да се плаши. Този съперник не е Шахтьор или Динамо. От една черга е, дори ЦСКА може да се окаже и по-добрият отбор. Заря е преодолим опонент", завърши Георги Василев.