Треньорът Ангел Червенков изрази мнение, че сблъсъкът между ЦСКА и Лудогорец ще оправдае очакванията да е много оспорван и дори нервен на моменти. 

„Добрата форма на ЦСКА в момента създава и големи очаквания. Все пак, едно е да спечелиш срещу Ботев (Враца), съвсем друго е да се изправиш срещу Лудогорец. Статистиката е факт, но нещата ще се решат на терена", коментира пред „Меридиан мач" специалистът. 

„Има и други неща, които влияят сериозно на дербито. Известно е, че двамата президенти не са в особено добри отношения, а амбицията им техният отбор да победи и да покаже, че е по-добър е огромна. Това носи много сериозен заряд на двубоя", сигурен е Червенков, който стана шампион с Литекс през 2010 година, а за последно работи в Украйна.

„Не вярвам, че липсата на победа на ЦСКА у дома над Лудогорец ще даде отражение. Всеки мач е различен, всеки трябва да има и доза шанс, за да успее. Важно е кой ще играе, как ще играе и доколко ще успее да използва шансовете си", допълни Червенков. 

„Мачът на Лудогорец с ЦСКА Москва ще окаже влияние, но съвременното възстановяване е на много високо ниво. И друг път шампионите са били в такава ситуация и са свикнали".

"Не съм Ванга да правя точни прогнози, но ми се струва, че силите са поизравнени. Логиката сякаш сочи равен мач, но основното е кой ще се възползва по-добре от грешките на другия", смята Ангел Червенков.