Легендата на българския футбол Георги Василев-Гочето коментира пред "Тема спорт" най-актуалните събития в ЦСКА. Гочето е на мнение, че "червените" задължително трябва да задържат гамбийския нападател Али Соу. Към голмайстора има интерес от арабски тимове. 

"ЦСКА предприе логичен ход и задържа Милош Крушчич начело на отбора. Това изглежда като правилното решение, защото сърбинът изведе тима до по-положителни резултати в края на есенния дял и се видя известен прогрес в играта. Нормално е съставът да бъде поверен на човек, който е по-запознат с вътрешните процеси и качествата на футболистите." 

"Поредна треньорска смяна този сезон едва ли щеше да доведе до съществени резултати. Разбира се, ЦСКА не може да приеме настоящата ситуация, в която стои под сянката на лидерите. Резултатите ще са определящи за дългосрочното бъдеще на Крушчич, но в настоящия момент той заслужава шанс".

"Липсата на много попълнения пък може да се окаже за добро. Обикновено ЦСКА блика от нови играчи във всеки трансферен прозорец, но сега подходът изглежда по-различен. Това е сигнал, че ще се разчита на настоящия състав. А това е предпоставка за укрепване, синхронизиране на отбора и съответно за по-стабилни изяви".

"Естествено, има доста какво да се подобрява в играта. Това, че в последните мачове няма допуснати голове, не означава непременно, че защитата е перфектна. Прави впечатление, че крайните бранители почти не участват в организацията на играта, както и в офанзивен план. Гълъбов действаше като десен бек, но това не е неговата позиция. Той има съвсем различен профил и качества. Не му е там мястото".

"На ЦСКА му липсва активна подкрепа от крайните бранители, като това се отнася и за Мазику. Французинът не е показал ефективност в предни позиции. Всичко това води и до по-генерален проблем в играта. Отборът неведнъж е показвал затруднения срещу прибрани съперници".

"Червените не успяват да намерят нестандартен път към вратата и се блъскат като в стена. А един малко по-организиран тактически съперник лесно може да намери начин да противодейства на ЦСКА. От крайните бранители не идва никаква изненада, тъй като включванията им в атака не се ефективни и в един момент тимът зацикля. Така че това е един от елементите, който трябва да се подобри".

"Друг проблем е непостоянството на изпълнителите в средата на терена. Халфовете са на приливи и отливи. Понякога са в настроение и играят силно, но после се губят за по няколко мача поред. Малките моментни успехи не се признават в ЦСКА. В този клуб трябва винаги да си на високо ниво, а това не го виждаме от полузащитниците".

"По отношение на атаката пък няма и нужда от коментари - ЦСКА е зависим от Соу. Всичко в нападение се върти около него. Видя се, че алтернативите му на върха на атаката не се справят на ниво. Каквото и да си говорим, в предни позиции нещата опират до Соу. Да, не е изявен реализатор, но без него ЦСКА е по-слаб. От тази гледна точка евентуална продажба на Соу през зимата може да се отрази доста негативно и да се окаже голям проблем".

"В игрово отношение за ЦСКА е много по-добре да задържи нападателя до края на сезона. Много трудно клубът ще намери негов заместник, а алтернативите досега не са показали, че могат да са такива. Единственият нов на този етап - Ахмедов, тепърва ще трябва да се адаптира към обстановката. Нужно е да привикне с атмосферата на "Армията", с постоянните изисквания и претенции. В Борисовата градина няма миг спокойствие".

"За да успееш в ЦСКА е нужно да дойдеш със самочувствие, дори нахаканост. Характерът е много важен. Немалко качествени футболисти не са успявали в отбора, защото не са били достатъчно стабилни като личности. Погледите в ЦСКА трябва да са насочени към по-силни изяви през пролетта и минимум придвижване до второто място. Купата като цел няма и нужда да се коментира. През есента отборът бе доста разклатен, но сега би трябвало да покаже много по-зряло и стойностно представяне на база повишеното ниво на обиграност и пълното адаптиране и интегриране на летните попълнения", заяви Гочето.