Бившият футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори пред "Тема Спорт" за ситуацията с коронавируса и как пандемията се отразява генерално на футбола и бизнеса у нас.

"Тежко е за всички. Това е проверка за народа. На първо място е оцеляването. Лошото е, че в момента бизнес няма. Няма каква работа да дадем на служителите си в момента. И да си продадем колите - никой не иска да ги купи сега. Докъдето имам възможност ще плащам, но имаме и кредити, лизинги".

"Няма бизнес без кредити. На мен ми затвориха два хотела. Най-лошото е, че не знаеш какво ще стане утре", казва Майкъла. Той е на мнение, че ситуацията в ЦСКА и Левски ще е много тежка, защото имат доста чужденци.

"Това са заплати, квартири, осигуровки, данъци...Почти всички клубове са заплашени да закъсат много серионо. А и ако играчите не поискат сами да си намалят заплатите, тогава става още по-тежко. Тях ги интересуват парите, а не ЦСКА".

"Не ги интересува, че ще се прави стадион. Те искат да напълнят сметката и това е. Аз смятам, че футболистите трябва да намалят заплатите си наполовина в тази ситуация", допълва Георги Илиев.

Според него приоритет пред "червените" в момента трябва да е стадионът, а не купи и турнири. Относно първенството Майкъла не отдава голямо значение, тъй като "Футболът е съвсем малко звено от държавата".