Клубен треньор №1 у нас Аспарух Никодимов коментира актуалните теми във футбола у нас, като акцентът естествено падна върху исканията на Левски да получи кредит от държавата и ситуацията в ЦСКА.

"Най-естественото нещо е, ако се помогне на Левски, да се удари рамо на всички родни клубове. Левски да не е по-значим от ЦСКА за българския спорт? А Локо София и Славия къде са в картинката? Ако ще се дава, нека се дава на всички. Ако не - Левски да си отива там, където отреждат футболните закони, и да започне отначало.

А и този кредит какво ще им помогне? Ще вържат положението за два месеца и след това пак ще им трябват пари. От пусто в празно да наливаш. Има я и другата гледна точка - че действително без Левски в елита ще се загуби интерес. Помним какво беше без ЦСКА. Но помощта трябва да е равна за всички. И все пак на "Герена" да не се правят на светци. Спомняме си какво стана, като ги обединиха със Спартак. Някои от играчите, няма да им казвам имената, част от големите звезди, носеха значки на Държавна сигурност. И като ги спре полицай например, ги показваха. Както и да е, добре е за нашия футбол да има силни Левски и ЦСКА, но правилата са си правила. За седемте оставащи от първенството ЦСКА трябва да стигне до второто място. Онези на север (б.р. Лудогорец) и да не играят до края на сезона, пак не могат да ги стигнат. Лошото е, че и Купата на гарантирана на ЦСКА.

И четирите тима на полуфиналите са равностойни. Най-страшното ще е отборът да остане извън Европа, но се надявам това да не се случи. За треньора Милош Крушчич най-добре ще говорят резултатите накрая. Той има малко време да убеди, че трябва да остане. При Стамен Балчев ЦСКА не спечели трофей, но играеше добър футбол. Публиката бързо ще го приеме отново. Отборът се нуждае от повече българи. Ако трябва да се извадят и пари за привличането им. Да дойдат по-малди момчета, дори да не са известни. Нужно е добро разузнаване. Навремето Серги Йоцов познаваше всеки юноша в България, даже с потеклото му беше наясно. Отиваш, взимаш младия, изграждаш го за две-три години и после го продаваш. Така ще ти излезе и по-евтино, и публиката ще се вълнува повече. Но това са фантазии, накрая шефовете си решават", казва Паро пред "Тема спорт".