Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов коментира всички актуални новини на "Българска армия". Той говори за треньора Милош Крушчич, за головата суша на Али Соу, за селекцията на "червените" и т.н. Относно новите попълнения, Паро каза, че трябва да се внимава и да не се купуват чужденци за запълване на бройката. "Армейците" отново се насочиха към чуждия пазар заради високите цени на родните футболисти.

Ето какво каза Аспарух Никодимов пред "Тема спорт":

"ЦСКА имаше желание срещу Витоша, но не и майсторство. Отборът държеше надмощие през цялото време, а и изпуснатата дузпа малко обърка играчите. Иначе можеха да вкарат три-четири гола. Coy не се понрави с действията си. Неговата смяна с Ахмедов оживи играта. И все пак като за три месеца без мачове няма как да си в най-добра форма. Класата на ЦСКА не е кой знае каква, но пък отборът мина пред Левски в класирането.

Проблемът при Coy не е само психологически. Когато си сам на 6-7 метра срещу вратаря, стреляш под гредата и вкарваш. Вместо това той тръгна да се прави на техничар. А като няма психика, да не му дават дузпата. То това е работа на треньора. Ясно е, че всеки играч иска да се изяви, да вкара някой гол, надява се, че ще го забележат за трансфер. Но в случая трябваше да се избере друг изпълнител. Coy беше на път да провали по този начин втори мач след онзи с Лудогорец, който тогава беше решителен и за титлата. Най-общо казано - на Coy му дойде време да седне на пейката. Няма да е лошо, ще му се отрази добре, ще го излекува. Може да се пробва с Ахмедов като титуляр. Момчето се бори, има стръв. Той помогна да се раздвижи играта и да се вкара паника в полето на Витоша. Добре се представи и Кери, който даде хубаво центриране за гола. На другия полюс беше Джеси, който не е мръднал на сантиметър от обичайното си ниво. Нищо изненадващо, че напуска след края на сезона. Той е много непостоянен.

В ЦСКА обаче трябва да си направят доста изводи по отношение на селекцията. Вече ставаме като латерни, но е ясно, че клубът се нуждае от истински класни чужденци, а не само запълване на бройката. Иначе просто няма смисъл от вносна сметка. На Ахмедов заплатата сигурно е една пета от тази на Coy, но едва ли ще се справи по-лошо от него, ако играе редовно. Да не се бъркаме на собствениците, но е ясно, че хората предпочитат да гледат български момчета.

Относно бъдещето на Крушчич, нямам категорично мнение. Ясно е, че ако ЦСКА не бе победил Витоша, треньорът вече щеше да си е заминал. Но отборът си вършеше работата на терена. Имаше желание, тичаха доста, личи си, че е работено по кондицията. Крайната фаза не се получаваше. Липсва фината настройка. Витоша се бяха затворили отзад, изобщо не си и помисляха за атака.

В момента Крушчич не е виновен. Като няма класа в отбора, това е положението, но не той е подбирал играчите. Евандро се включи доста успешно от пейката. Сега ще си върне и самочувствието и може отново да му потръгне пред гола, както бе в началото на сезона.

В полуфинала с Ботев (Пловдив), ЦСКА трябва да играе турнирно - резултатът е на първо място. Няма толкова голямо значение как ще го постигнеш в подобен тип срещи. Също така не бива да се отпускат заради това, че Враца са победили Ботев. Мобилизацията за мача за купата ще е съвсем различна.

Може да се каже, че двата полуфинала са най-важните двубои за ЦСКА през сезона. Финалът вече е друга бира - там всичко се случва в една среща. Въпросът е все пак ЦСКА да излезе на чиста писта за трофей. И да го спечели. Това може да стане само през надпреварата за Купата. Очевидно е, че всичко около първото място в първенството е ясно. Класата на Разград в момента е доста по-висока".