Има шанс кредитът на Левски да е от ЦСКА или ЦСКА 1948. Това заяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла по повод финансовата криза на "Герена".

"Сините" взеха заем, за да платят заплати на персонала, в това число и футболистите, но не разкриха от коя фирма са получени парите. 

"Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме сумата, за да разсеем спекулациите по произхода на средствата. Фирмата постави като условие, ако е възможно да не се центрофугира името й в публичното пространство", каза изпълнителният директор на 26-кратния шампион на България Павел Колев.

Според Майкъла, не е изключено парите да са дошли от един от двата "червени" клуба и обясни мотивите си за тези съмнения. "Наско Сираков е близък приятел с Гриша Ганчев, а Цветомир Найденов искаше да е спонсор на Левски. Наско е куче, но трябва прозрачност. Поздравления на шефовете, на феновете, че се борят с всички сили да спасят клуба. Сираков ми е приятел и не искам да го коментирам. Щом така се става собственик на Левски, аз да опитам да взема Манчестър Юнайтед", заяви Илиев.

Той прогнозира, че "сините" ще победят Берое в мач от 1-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора се изправят един срещу друг на "Герена" в понеделник от 20.00 часа.

"Левски взе всички безработни футболисти. Сега е моментът на новите да се докажат. Едва ли са предполагали, че някога отново ще носят този екип. Имат и добър треньор, но защо не се сещат за Емил Велев? Доказан специалист, който в тази ситуация ще работи и безплатно. Сега е времето да се обърнат към Кокала", завърши Майкъла.