Цветана Пиронкова играе с удоволствие и може да постигне и по-високи цели. Това заяви най-добрата ни тенисистка от близкото минало Мануела Малеева в интервю за БНР.

„На четвъртфинала срещу Серина Уилямс на нея не й достигна малко повече сила и повече свежест, за дори очаквах да я видя по-уморена“, заяви Малеева. - С играта си в момента тя със сигурност се приближава до нивото на най-добрите си мачове. Освен това играе с много по-малко напрежение".

"Все пак има в живота си и друго много важно нещо – нейният син, така че и да загуби мач, това няма как да е по-важно от това да е до детето си. Майчинството има много плюсове, минусът е, че трябва да успяваш да се справяш с няколко неща – като всяка работеща майка.“

На въпрос дали Пиронкова трябва да си постави по-високи цели, тя допълни: „Бих си пожелала тя да играе с удоволствие. А ако играе така, както игра на Ю Ес оупън, има шанс да пробие и напред в ранглистата.“

По повод на изблика на Новак Джокович и неговата санкция Малеева допълни: „Нямаме право да си изпускаме нервите по този начин. Наказанието е по правилника и никой не може да го избегне, дори и световният номер едно."