Бившият национал и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла беше доста критичен след загубата на България с 1:3 от Швейцария на старта на световните квалификации. Той заяви, че футболистите ни отстъпват сериозни на колегите си от силните първенства и даде за пример Кирил Десподов и Валентин Антов.

"Това е реалността! БФС няма общо, това излиза от клубовете, това е качеството. Кирил Десподов нали каза в Каляри, че не е виждал такива тренировки. Това какво ви говори? Антов отиде в Болоня, добре, а играе ли? Това какво показва - че нашите играчи не са добре подготвени за европейския футбол! БФС единствено трябва да направи така, че в изпълкома да няма собственици на клубове, защото те влияят на съдиите, нямат място там. Иначе клубовете са тези, които изграждат играчите", Майкъла сподели пред Спортал.

"За 25 минути Швейцария можеше да ни вкара пет-шест гола. И дузпа не им дадоха. Един отбор зависи преди всичко от вратаря и защитниците, много слабо ни е нивото на защитниците. Излязохме с твърде много дефанзивни футболисти, напред имахме само Митко Илиев, Йомов и Десподов, Костадинов не можа да се срещне с топката. След почивката швейцарците спряха да играят, имаме по-добри футболисти от състава, с който излезе Ясен Петров. Жалко, че Недялков се контузи. Сисиньо за какво беше взет? Никаква работа не свърши, нищо. Попов, Занев, Димов, Малинов - безобразни".

"С Италия ще играем малко по-добре, италианците не вкарват толкова много. Прогнозирам хикс. Вярата крепи човека. Собствениците да си видят нивото в клубовете - бавни и неподготвени за европейския футбол играчи. Неслучайно казах, че ФК ЦСКА 1948 на Цветомир Найденов само с българи ще го докара до шесто-осмо място в класирането. Наско Сираков също даде шанс на българите в Левски и какво излезе? Нищо", добави Майкъла.