Бившият футболист на ЦСКА Анатоли Нанков, който е и помощник треньор на Стойчо Младенов, коментира в студио “Дерби” ситуацията в родния футбол. 

“Прави ми впечатление, че първенството е интересно. Има интрига с изключение на първото място, защото Лудогорец натрупа сериозен точков актив. Надолу всичко е много интересно. Не казвам, че нивото на футбола се е качило, не е много високо. Изключвам няколко отбора, които имат по-добри футболисти".

"Малко наши футболисти играят зад граница. Нивото ни пада с всяка година, за съжаление. Трябва да направим рестарт, някаква стратегия да порменим нещо. Не може да продължим да кретаме. Трябва и държавата да помогне, защото когато си финансово нестабилен - креташ". 

"Аз съм “за” младите да се развиват, но не може без качествени чужденци. А ние взимаме евтини чужденци. Няма смисъл да взимаш евтини футболисти, които по никакъв начин не са по-добри от българите. Изключвам Лудогорец, които купуват футболисти за немалко пари. Логично е да са първи предвид инвестициите. ЦСКА следва политиката и модела на Лудогорец, но с по-евтини футболисти".

"Направиха силна есен в Европа. Това не е малка крачка. Продадоха футболисти. Има възвръщаемост на средства. Ако не бяха играли в ЛЕ, едва ли щяха да продадат Антов и Али Соу за такива суми. Радващо е, че Валентин направи такъв трансфер. Доста млад започна да играе в мъжкия отбор, адаптираха го и направи силен трансфер. Дай Боже да се утвърди и направи кариера. Дано и други български футболисти излязат в такива отбори. Каза ми, че нивото и учебно-тренировъчният процес в Италия са по-високи от нашите". 

"Виждате от мачовете на националния отбор, че изоставаме във всички компоненти на играта. В абсолютно всичко. Дано променим начина си на мислене и работа, за да се върнем след години на малко по-високо ниво от момента. Всички сме виновни за състоянието на българския футбол - президенти, собственици, треньори”, коментира Нанков.