Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев коментира представянето на сините при загубата от Славия и сподели очакванията си за предстоящия мач със Септември София.

Славният нападател на столичани посочи къде трябва да се подсилят на „Герена“ през зимата и кои играчи разочароваха с представянето си от началото на сезона.

Г-н Вълчев, Левски направи грешна стъпка срещу Славия. Какво ви направи впечатление в играта на сините на стадион „Александър Шаламанов“?

Очаквах, че Левски ще спечели три поредни мача в този период, но на втория двубой се препъна. Срещу Славия нямаше атаки по фланговете. По левия Цунами се издъни и белите от тази зона пробиваха. Десният бек Шеху е тежък и едър за краен защитник. При първият гол за домакините трябваше да се намеси по-добре и да сложи крака си, а при втория не покри човека пред него. Трябва да са го начуили и да стои между вратата и нападателя. Но може би все още не се е запознал и свикнал с новите си съотборници. Велтон полагаше усилия в предни позиции и показа скорост. Лесно преодоляваше противниците, но след това пак старата слабост – не може да я подаде. Ефективността е никаква. Роналдо беше по същия начин. При сгъстената защитата на Славия нищо не успя да се измисли. Залагаха на центрирания, а белите бяха добре позиционирани и взимаха почти всяка топка. В първите минути имаше суматохи пред вратата на домакините и си помислих, че Левски ще вкара най-малко три гола, но ето какво става във футбола. Понякога играта не върви и заслужено загубиха.

Какви са очакванията ви за мача със Септември в неделя?

Винаги говоря позитивно и трябва да се стигне до победи в предстоящите мачове със Септември и Локомотив Пловдив. Двубоят в неделя изглежда лесен, но не трябва да се подценява противника. Дано да се вдигнат играчите в тази среща. Не вярвам да им е снижено самочувствието от загубата в сряда. Няма да е лесно, но при всички положения Левски ще победи.

Има ли някой играч, който да разочарова от началото на сезона по подобие на Анте Блажевич?

Чак толкова да разочарова някой футболист, не. Срещу Славия Шеху трудно можеше да се пребори на десния бек. Останалите се представиха на средно ниво. Ивелин Попов, Филип Кръстев и Георги Миланов не успяха да се изявят срещу белите, но в другите мачове показаха качествата си. При сгъстена защита сините изпитват затруднения и това трябва да се подобри.

На кои позиции трябва да се подсили Левски през зимата?

Ясно е, че сините имат нужда от нов централен нападател. Мисля, че се работи в тази насока и се заговори за набелязан бразилец. Дано да бъде качествен и да се впише бързо. В началото на сезона Велтон и Роналдо показаха острота и хъс в нападение. Според мен трябва с наличните футболисти да се работи и Мъри го знае. В средата на терена има достатъчно играчи и не са необходими нови. Не вярвам Левски да направи мащабна селекция, а ще се вземат такива, които са необходими. В момента клубът не разполага и с достатъчно финанси за по-силни футболисти. В някои мачове настоящите играчи показаха, че имат качества, но в други – не. Няма постоянство. Трябва да се работи в психическа насока с тях.

Ако се стигне до евентуална смяна на собствеността, няма ли да се стигне и до по-сериозна селекция?

Да, разбира се. Ако има големи финанси, новият собственик ще иска да върне славата на този велик клуб – Левски. Търси ли се максимума – шампиони и европейско ниво, ще трябват много трансфери. Иначе с тези футболисти, това е нивото.

Мартин Владимиров, "Тема:Спорт"