Съдията на „Олимпико“ в четвъртък като че ли бе спуснат по поръчка. Черногорецът Дабанович сякаш искаше да покаже на всички в България, че ето така трябва да се свири.

Даде две дузпи и червен картон, а ВАР отмени гол и отсъди всичко останало, което у нас по принцип не се свири. Ако нашите рефери се чудят защо всичко живо пищи от техните (без)действия, трябва да изгледат точно това гостуване на Лудогорец в Рим.

Куриозното е, че хората от Разград по някое време също отвориха файла с декларациите и пуснаха такава, след като наистина бяха ощетени с една дузпа. Но какво е някаква си дузпа на фона на всички останали безчинства на арбитрите?! Забележете какви са претенциите – всичко се свежда до шефа на съдиите Кашай. А самите рефери, както винаги, са две категории. Или хайде, нека да са две и половина.

Едно време бяха три, защото Димитър Димитров–Каубоя сам си беше категория, защото не подлежеше на никаква обработка от никого. Сега има едни, на които им личи от Мусала, че са с ангажирана съвест. На абонамент ли са, на повикване ли са, на пито-платено ли са – те си знаят, но дори не се притесняват да доказват тези евентуалности. Има други, които просто не стават, защото са некадърни, тоест страхливи, нерешителни и дори непознаващи правилата. Ама как ще дадеш засада от тъч бе, човече?!

Един клуб не иска този и онзи съдия, друг си има различен списък с нежелани, а Железов никой не го иска, защото не можеш да го разбереш в коя категория е. Затова сложихме и половинката. Много срамно е, че се използва думата „срам” в декларацията на съдийската асоциация. А не ви ли е срам вас, господа, че тук чужденците се чудят изобщо по какви правила се играе футболът?! Идват отнякъде и се хващат за главата!

Уж ВАР трябваше да внесе справедливост, но и караванката я вкарахме в схемите… В крайна сметка реферите не се навеждат заради оня, дето клати гората, защото е ясно, че в България от много години няма излъчен шампион, който малко или много да не е водил към себе си следите на съдийското навеждане.

А най-лошото от всичко е, че съдиите и друг път са се оливали и клубовете са се хващали гуша за гуша с публикуване на видео файлове и назоваване на зависимости и обвързаности. Най-лошото също е, че Борислав Михайлов също се е оливал (и в буквалния смисъл) и от всичко това не е настъпила промяна.

Иначе е много симпатично как на всички стадиони пеят и скандират срещу президента, а той всеки вторник им събира глобите за това. И керванът си върви, а кучетата вече прегракнаха. Пък този сладур Кашай, както го нарече Наско Сираков, ако има някакво достойнство, веднага трябва да попаде оставка, защото на практика Боби го официализира като сламена фигура. Уж независим, но то е защото от нещо нищо не зависи.

Желю Станков, "Тема:Спорт"