Бившият играч и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла даде мнението си пред Sportal.bg относно последните събития в родния футбол.

Според бизнесмена отборът на Саша Илич приближава шампионската титла в efbet Лига. Майкъла коментира и шокиращата загуба на Лудогорец от Пирин (Благоевград).

"ЦСКА приближава шампионската титла! На 80% ще станем шампиони. Лудогорец много свали нивото, това не е онзи Лудогорец от предните години. Може да се каже, че Лудогорец слезе на нивото на останалите в българския футбол. Да паднеш от Пирин насред Разград... На едните бюджетът им е един милион, а на другите - 40 милиона. Е, за какво говорим?"

"Очевидно този Шимунджа трябва да бъде сменен. За мен беше грешка и привличането на Тодор Неделев - в Пловдив той е сериозно име и си тежи на мястото, но в Лудогорец е почти "г-н Никой". Няма я агресията у Лудогорец, играят ей така - ако нещо стане, стане." 

"Ако бяхме победили Локомотив (Пловдив), сега щяхме да водим с шест точки и щеше да е още по-добре. Никой обаче не ни е виновен, че не бихме на "Армията", понеже чух и прочетох и такива мнения. Виновен ли е съдията, че ЦСКА не може да вкара дузпа две минути преди края? Вкарваш си дузпата и всичко приключва".

"Да, имаше още една дузпа за нас, но първо имаше дузпа за Локомотив, която също не се даде. Така че нека не сочим само съдията. За мен помощникът на Илич сбърка, че извади Назон към 80-ата минута. Отделно не е сериозно централният защитник да застане да бие дузпа. Хубаво, капитан е, но ЦСКА има достатъчно футболисти, от офанзивната част, които могат да вкарат дузпа. Дузпа се бие горе, където вратарят няма никакъв шанс. Веднъж съм бил дузпа - срещу Боби Михайлов, вкарах му я." 

"Срещу ЦСКА 1948 няма да е лесно, но няма да е и много тежко. Не виждам да имаме някакъв сериозен проблем с ЦСКА 1948. Добър отбор са, но за това 0:6, което се получи в "Надежда", са си виновни от Локомотив (София). Какви претенции можеш да имаш, когато те бият с шест гола, не знам. От друга страна, когато имаш претенции за нещо, трябва да играеш на Националния стадион, а не в Бистрица".

"Мачът с ЦСКА 1948 трябва да се играе на "Васил Левски", а не в Бистрица. Там играе Витоша (Бистрица), а ЦСКА - на "Армията" и "Васил Левски". Там побеждавахме шампионите на Англия, Испания, Германия, Франция. Бяхме шампиони и играехме с най-силните в Европа, за ЦСКА мачовете с Левски не бяха от значение, ние не ги брояхме за нищо. Някакъв мач от вътрешното първенство".

"За Левски ще кажа, че ще тръгнат полека-лека нагоре. Нормално е, щом създаваш положения, ще дойдат и головете, не може само да губиш точки. Направи ми впечатление, че когато поведоха на Хебър (Пазарджик), левскарите започнаха да се радват все едно вкараха гол на полуфинал в Шампионската лига. То беше радост, то беше чудо. Но нормално - в криза са, трябват им точки. Ще дойде мачът с ЦСКА, пак ще влязат в криза. Да, миналата година ни биха, но ние бяхме безобразни", каза Георги Илиев.